Η εμπορική συνεργασία luben.tv με τη Liquid Media και τα ερωτήματα της «δημοκρατίας»

Εξώδικη διαμαρτυρία για δημοσίευμα από την εταιρία WE ARE BRIGHT IKE

Λάβαμε εξώδικη διαμαρτυρία από την εταιρία WE ARE BRIGHT IKE για τα δημοσιεύματά μας με τίτλους «Ποιοι προστατεύουν τη Novibet; Οσμή φορο-σκανδάλου με τη στοιχηματική του Οντόνι» και «Novibet-gate: Οι μαύρες πληρωμές των εργαζομένων με πιστωτικές κάρτες και η ανυπαρξία ελέγχων».

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας διαμαρτύρονται, επειδή στα δημοσιεύματα αναφέρεται πως η ιστοσελίδα luben.tv ανήκει στην εταιρία Liquid Media, βασικός μέτοχος της οποίας είναι ο Ροδόλφο Οντόνι, που δραστηριοποιείται επίσης στον στοιχηματικό χώρο μέσω της Novibet. Κι αυτό γιατί για τις παραπάνω εταιρίες του Οντόνι αποκαλύψαμε μία σειρά από σοβαρές φορολογικές παραβάσεις.

Οι υπεύθυνοι δηλώνουν πως το luben.tv ανήκει στην εταιρία τους WE ARE BRIGHT IKE, πως συνεργάζονται μόνο εμπορικά με τη Liquid Media. Ετσι, δηλώνουν ρητά και απερίφραστα πως δεν καταβάλλουν πληρωμές στους εργαζομένους μέσω του ηλεκτρονικού πορτοφολιού skrill, όπως αποκαλύψαμε πως συμβαίνει στις επιχειρήσεις του Ροδόλφου Οντόνι, και ότι οι αμοιβές των εργαζομένων τους «καταβάλλονται με όλα τα νόμιμα μέσα, σύμφωνα με τις εργατικές και φορολογικές διατάξεις της χώρας».

Απάντηση της «δημοκρατίας»

Η «δημοκρατία» ανέφερε πως το σάιτ luben.tv ανήκει στην εταιρία Liquid Media του Ροδόλφο Οντόνι για τους εξής λόγους:

Επειδή στην ηλεκτρονική σελίδα της Liquid Media, του Οντόνι, εμφανίζεται το luben.tv στο βασικό πορτοφόλιο της εταιρίας και παρουσιάζεται ως δραστηριότητά της.

Συμπεριλαμβάνεται δε και στο αντίστοιχο εταιρικό κιτ με το οποίο η Liquid Media παρουσιάζει τα μιντιακά προϊόντα της.

Επειδή στο σάιτ της WE ARE BRIGHT IKE δεν εμφανίζεται πουθενά το luben.tv ως δραστηριότητα. Στα έγγραφα, μάλιστα, που έχουν κατατεθεί στο ΓΕΜΗ ως σκοπός της WE ARE BRIGHT IKE προσδιορίζονται δραστηριότητες όπως η διάθεση διαφημιστικού χώρου ή χρόνου στο διαδίκτυο, ο σχεδιασμός, οργάνωση και διεξαγωγή εκδηλώσεων ψυχαγωγικού χαρακτήρα, η παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων, ηχογραφήσεις και μουσικές εκδόσεις, αλλά όχι η διαχείριση ιστοσελίδων. Επειδή τον Νοέμβριο του 2015, όταν το luben.tv εντάχθηκε στις δραστηριότητες της Liquid Media, ο Γιάννης Λαμπρόπουλος (εκ των βασικών συμμετεχόντων στη WE ARE BRIGHT IKE) δήλωσε «Liquid από κούνια».

Επειδή πουθενά στη σελίδα του luben.tv δεν αναφέρεται το όνομα της εταιρίας WE ARE BRIGHT IKE.

Σεβόμαστε, βεβαίως, τη δήλωση της WE ARE BRIGHT IKE. Από την άλλη, ακόμη κι αν η Liquid Media έχει μόνο την εμπορική εκμετάλλευση του luben.tv, οι έκνομες δραστηριότητες του Ροδόλφο Οντόνι, τις οποίες αποκάλυψε η «δημοκρατία», αποτελούν και πάλι ένα πρόβλημα για τους συντελεστές της ιστοσελίδας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα