Κυβερνητικά «παρατράγουδα» εις βάρος της Ορθοδοξίας!

Καμάρωναν σε φορτηγό την Πρωτοψάλτη, ενώ στο Αίγιο μοίραζαν πρόστιμα επειδή γινόταν περιφορά της εικόνας της Παναγίας!

Την εύλογη αγανάκτηση των έγκλειστων Ελλήνων -και όχι μόνο- πυροδότησε η αμφιλεγόμενη -αν όχι προκλητική- εν κινήσει συναυλία που πραγματοποίησε το Σάββατο η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η οποία τραγούδησε πάνω στην καρότσα φορτηγού που κυκλοφορούσε στους δρόμους της Αθήνας. Η επίμαχη συναυλία αποτέλεσε την πιο ωμή παραδοχή της κυβέρνησης για τα… δύο μέτρα και δύο σταθμά που υιοθετεί κατά βούληση, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα το θρησκευτικό αίσθημα χιλιάδων πιστών.

Μία εβδομάδα νωρίτερα το κυβερνητικό επιτελείο είχε απαγορεύσει όχι μόνο την περιφορά του Επιταφίου, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός των πιστών που θα προκαλούσε… εξάπλωση του ιού, αλλά ακόμα και τα μεγάφωνα στις εκκλησίες, στερώντας από τους πολίτες ακόμα και τη δυνατότητα να ακούσουν τη θεία λειτουργία από το μπαλκόνι τους. Οι κατανυκτικές ψαλμωδίες της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης φαίνεται ότι για τους κυβερνητικούς παράγοντες δεν έχουν τον… ισχυρό συμβολισμό του σόου που στήθηκε για να περιοδεύσει στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Άλλωστε, την ώρα που η καλλιτέχνις σκαρφάλωνε στην καρότσα του φορτηγού για να «οργώσει» τις αθηναϊκές συνοικίες αρκετά χιλιόμετρα νοτιότερα, στο Αίγιο, η απόφαση του τοπικού μητροπολίτη Ιερώνυμου για περιφορά της εικόνας της Παναγίας της Τρυπητής πάνω στην καρότσα αγροτικού συνοδεύτηκε με πρόστιμα 500 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων!

Και τις πινακίδες

Συγκεκριμένα, μετά την αρχιερατική θεία λειτουργία στον άδειο από πιστούς μητροπολιτικό ναό του Αιγίου η εικόνα λιτανεύθηκε αρχικά πεζή και στη συνέχεια τοποθετήθηκε στην καρότσα ενός αγροτικού για να μπορέσουν οι πιστοί να συμμετάσχουν στην κατανυκτική τελετουργία – έστω και εξ αποστάσεως. Ωστόσο, σε αντίθεση με τον… περιοδεύοντα θίασο που τραγουδούσε τα… «πιο ωραία λαϊκά» στις γειτονιές της πρωτεύουσας, αυτό κρίθηκε… άσκοπη μετακίνηση, με αποτέλεσμα να βεβαιωθούν διοικητικά πρόστιμα στους πιστούς που συμμετείχαν πεζή στην περιφορά στους δρόμους του Αιγίου αλλά και να αφαιρεθούν οι πινακίδες κυκλοφορίας του αγροτικού!

Σε μία συμβολική κίνηση, που απεδείχθη επικοινωνιακά μοιραία, αφού το… σχοινί δεν άντεξε τελικά στο χειροκρότημα, ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την καλλιτέχνιδα αποφάσισε να «σπάσει» την καραντίνα, την ώρα που σύσσωμος ο ελληνικός λαός ακολουθεί με ευλάβεια τις οδηγίες των ειδικών αλλά και τα μέτρα περιορισμού της κυβέρνησης, παραμένοντας σπίτι!

Αντιδράσεις

Κι αυτό, αν και το… ευχάριστο μουσικό διάλειμμα «Από τον δρόμο με αγάπη», που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του δήμου, μπορεί να είχε στόχο να φέρει μια εσάνς αισιοδοξίας στις γειτονιές της πρωτεύουσας, όμως προκάλεσε σφοδρότατες αντιδράσεις τόσο για τις εικόνες συνωστισμού έξω από νοσοκομεία αναφοράς όσο και για τις αντιφάσεις που συνόδευσαν τη συμβολική περιοδεία.

Η πρόθεση της δημοφιλούς τραγουδίστριας να εμψυχώσει τους εντός των τειχών Αθηναίους και να εκφράσει το «ευχαριστώ» όλων σε εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία προσέκρουσε στην εύλογη οργή όλων όσοι επί σειρά εβδομάδων απαρνούνται ακόμα και τα αγαπημένα τους πρόσωπα για να τα προφυλάξουν από τη φονική πανδημία.

Όμως, φαίνεται πως -εκτός από την εκκλησία- στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αναπτύξει… αντισώματα και απέναντι στον κορονοϊό, καθώς κατά την άφιξη του φορτηγού με την μπάντα της τραγουδίστριας οι ένοικοι -μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο πρωθυπουργός- παρατάχθηκαν στη σειρά για να απολαύσουν το μουσικό θέαμα! Αντίστοιχα, στο νοσοκομείο «Σωτήρια», όπου έκανε στάση η περιοδεύουσα μπάντα, γιατροί, νοσηλευτές ακόμα και ασθενείς -πολλοί εκ των οποίων χωρίς μάσκες- στάθηκαν ο ένας δίπλα στον άλλο για να χειροκροτήσουν τους καλλιτέχνες.

Οι φωτογραφίες, που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, οδήγησαν σε σωρεία αντιδράσεων από αγανακτισμένους πολίτες, που μιλούσαν για πρωτοφανή κοροϊδία και υποκριτική στάση της κυβέρνησης. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μάλιστα, ξεχείλισαν από μηνύματα που απειλούσαν ακόμα και με… γιαούρτωμα! To Μαξίμου πάντως φαίνεται να κινείται ακόμα στους ρυθμούς της… Χαβάης, που τραγουδάει η κυρία Πρωτοψάλτη, αφού, όπως αποδεικνύεται, το μήνυμα «Μένουμε σπίτι» έχει πολύ συγκεκριμένους αποδέκτες.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα