Άθλια παιχνίδια του Σάμπυ Μιωνή, που είχε δίχτυα σε όλο τον ΣΥΡΙΖΑ!

«Ομολογεί» μέσω της αποκάλυψης της συνομιλίας που είχε το 2016 με τον Παππά (την οποία παράνομα ηχογράφησε) ότι έλεγχε τόσο τον ίδιο όσο και τους Βασιλειάδη και Ρουμπάτη

Ο Σάμπυ Μιωνής, ο άνθρωπος που έλεγχε ή διαχειριζόταν, άμεσα ή έμμεσα, το 55% της «λίστας Λαγκάρντ», δηλαδή βοηθούσε κάποιους από τους Έλληνες που αναφέρονται στη λίστα αυτή να φοροδιαφύγουν ή να φοροαποφύγουν, φορτώνοντας αντίστοιχα τα φορολογικά βάρη στους πολίτες της χώρας, κατέθεσε μόνος του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής την παράνομη μαγνητοφώνηση μίας ιδιωτικής συνομιλίας που είχε με τον πρώην υπουργό Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά.

Σε αυτή την ανατριχιαστικά διαφωτιστική συνομιλία (με την επιφύλαξη πως πιθανή συρραφή δεν την έχει αλλοιώσει) αποκαλύπτεται, μεταξύ άλλων, πως ο Σάμπυ Μιωνής, ο ίδιος άνθρωπος που εξεταζόταν από τη Δικαιοσύνη για παράνομες δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων και για την κακουργηματική κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εκτός από τη «λίστα Λαγκάρντ», έλεγχε παράλληλα τόσο τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά όσο και τον διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη, αλλά και τον γενικό γραμματέα Διαφθοράς, επί ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Βασιλειάδη, ενώ μέχρι σήμερα ήταν γνωστή μόνο η συνεργασία του με την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Για την ιστορία, ο Γιώργος Βασιλειάδης ήταν ο άνθρωπος τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε χρίσει υπεύθυνο τόσο για τη «λίστα Λαγκάρντ» όσο και για τη «λίστα Μπόργιανς». Εν ολίγοις, ο άνθρωπος που βρισκόταν στο κάδρο των Αρχών για μία από αυτές τις λίστες είχε άμεση συνεργασία με τον κρατικό λειτουργό που θεωρητικά θα έπρεπε να τον ελέγχει, αλλά και με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας μας, που θα έπρεπε να βοηθούν στην εξιχνίαση της δράσης του. Προφανώς ο εκδότης της «δημοκρατίας» Γιάννης Φιλιππάκης, που κλήθηκε ως… δήθεν «ύποπτος» για μερικές μέρες στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, δικαιώνεται σήμερα πανηγυρικά για την επιλογή του να ζητήσει να καταθέσουν ως μάρτυρες ο Γιώργος Βασιλειάδης αλλά και εκ νέου ο Νίκος Παππάς, αλλά και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου. Και προφανώς γίνεται σήμερα αντιληπτό γιατί όσοι ήθελαν τον εκδότη της «δημοκρατίας» ως… «ύποπτο» στη Βουλή φοβούνται σήμερα να τον καλέσουν ως μάρτυρα και αποδεικνύεται ότι αυτοί που φοβούνται ανήκουν σε όλα τα κόμματα.

Οι ειδήσεις που προκύπτουν από την απομαγνητοφώνηση είναι πέρα από κάθε φαντασία. Γιατί, ακόμη και αν μέρη της συνομιλίας έχουν αλλοιωθεί με την τεχνική του μοντάζ, και μόνο η πληροφορία για το μυστικό και ιδιωτικό ραντεβού του Σάμπυ Μιωνή με τον Νίκο Παππά αποτελεί σεισμό μεγατόνων, οι αναταράξεις του οποίου θα προκαλούν για καιρό σοβαρά ρήγματα στο πολιτικό σκηνικό του τόπου. Ίσως δε του προκαλέσουν και τεκτονικές αναταράξεις. Ο ιδιωτικός και μυστικός χαρακτήρας της συνομιλίας προκύπτει από το γεγονός πως δεν έγινε στην Ελλάδα, αλλά στην Κύπρο, την άνοιξη του 2016, μία μέρα πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη Μεγαλόνησο, στη διάρκεια ταξιδιού του Νίκου Παππά για «μία βάφτιση», όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο ίδιος ο πρώην υπουργός στον διάλογο που έχει καταγραφεί. Ένα μεγάλο ερώτημα, που μένει να απαντηθεί, είναι πώς πραγματοποιήθηκε η υποκλοπή της συνομιλίας.

Μόλις τον περασμένο Νοέμβριο οι κυπριακές Αρχές εντόπισαν και κατάσχεσαν ένα υπερσύγχρονο βαν με μηχανήματα υποκλοπής συνομιλιών. Σύμφωνα με όσα έκαναν γνωστά οι Αρχές, ο ιδιοκτήτης του βαν, ο οποίος δήλωσε πρώην πράκτορας της Μοσάντ, δηλαδή των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, φαίνεται πως είχε στήσει στην Κύπρο μία ιδιωτική υπηρεσία πληροφοριών που αναλάμβανε συμβόλαια υποκλοπών για λογαριασμό επιχειρηματιών, ενώ συνεργαζόταν και με ιδιωτική εταιρία στην Αθήνα που ειδικεύεται σε ζητήματα ασφαλείας. Υπάρχει πιθανότητα ο Σάμπυ Μιωνής να χρησιμοποίησε τις υπηρεσίες αυτής της εταιρίας; Ολα είναι πιθανά! Το πλέον σίγουρο είναι πως από τη συνομιλία αυτή φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Σάμπυ Μιωνή, δεν εκβιάστηκε ποτέ, αλλά και πως ποτέ -όπως ο ίδιος παραδέχεται- δεν του ζητήθηκε τίποτα ως ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ για να σταματήσουν οι έρευνες και τα δημοσιεύματα στον Τύπο.

Αντίθετα, εκείνος ήταν που χρησιμοποίησε κάποιους εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου για να σβήσει την παράνομη δράση του και να δει τις δικογραφίες που τον αφορούν να καταλήγουν στο αρχείο. Κι αυτό κάνει και σήμερα: εκβιάζει μέλη των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και την παρούσα κυβέρνηση, μέσα από αποκαλύψεις, προκειμένου να συνεχίσει να χαίρει πολιτικής προστασίας.

Εξάλλου, φαίνεται πως η προστασία αυτή τού προσφέρθηκε απλόχερα, αφού, όσο οι εισαγγελείς προσπαθούσαν να κάνουν τη δουλειά τους, κάποιοι εκ των έσω φρόντιζαν να βάζουν ανυπέρβλητες τρικλοποδιές. Μεγαλύτερο αποδεικτικό από αυτό που κατέθεσε χθες στην προανακριτική ο Σάμπυ Μιωνής για το γεγονός πως οι πραγματικοί διώκτες των εγκλημάτων κατά του ελληνικού λαού είναι αυτοί που βρέθηκαν προς στιγμήν ή βρίσκονται ακόμη και σήμερα στη θέση των υπόπτων δεν υπάρχει.

Η «δημοκρατία» και η αλήθεια για όλα τα σκάνδαλα

Η «δημοκρατία» από την πρώτη μέρα της έκδοσής της ενδιαφέρεται μόνο για την αλήθεια, όποιον κι αν αφορά. Η συνομιλία του Σάμπυ Μιωνή με τον Νίκο Παππά που ήρθε χθες στο φως, αν και αποτελεί προϊόν υποκλοπής, αποκαλύπτει πολλά για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι πολιτικοί αλλά και οι διάφοροι νταραβεριτζήδες με ύποπτο ρόλο και διακομματικές σχέσεις. Η «δημοκρατία» δεν αναφέρεται πουθενά στους διαλόγους ως εμπλεκόμενη. Και δεν θα μπορούσε, άλλωστε!

Είναι σαφές όμως ότι «ενόχλησε» τον κ. Μιωνή με τις αποκαλύψεις της. Κατέστη δήθεν εμπλεκόμενη για να εξυπηρετηθούν πολιτικοί και επιχειρηματικοί σκοποί και παράλληλα για να εκβιαστεί προκειμένου να πάψει να δημοσιεύει την αλήθεια και τα διάφορα σκάνδαλα. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν έχουμε κανέναν απολύτως λόγο να κρύψουμε τον διάλογο της ντροπής Μιωνή – Παππά που, πέραν όλων των άλλων, μας δικαιώνει για τα βρόμικα παιχνίδια που στήνονται (ή επιχειρείται να στηθούν) στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Σήμερα δημοσιεύουμε ολόκληρο το κείμενο της απομαγνητοφώνησης για να αντιληφθούν όλοι πώς δρουν οι άνθρωποι του παρασκηνίου, που απαιτούν μονίμως παρεμβάσεις υπέρ τους, αλλά και οι πολιτικοί που τους ανοίγουν τις πόρτες και τους καθιστούν συνομιλητές. Αυτός ο διάλογος εν μέρει αποκαλύπτει τις διαχρονικές παθογένειες της πατρίδας μας.

Τα 8 +1 καυτά σημεία της συζήτησης που δείχνουν τη δι είσδυση του Ελληνοϊσραηλινού στο πολιτικό μας σύστημα

Ας προσπαθήσουμε όμως να αποκωδικοποιήσουμε κάποια βασικά σημεία της συνομιλίας, η οποία πραγματικά βρίθει πληροφοριών:

1. Ο Σάμπυ Μιωνής ζητάει να παρέμβει στην εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και ο Νίκος Παππάς συναινεί: Σε αρκετά σημεία του διαλόγου ο Ελληνοϊσραηλινός επιχειρηματίας ζητάει να γίνει «δυναμική παρέμβαση» στην εισαγγελία. «Θα του ζητήσω να φέρει την ίδια την Τουλουπάκη για να τσεκάρω τι τους λέει… γιατί κάπου χάνεται» λέει συγκεκριμένα, ενώ σε άλλο σημείο ο πρώην υπουργός τον διαβεβαιώνει πως «θα ζητήσω από τον Παπαγγελόπουλο να μου φέρει την ίδια την τύπισσα και θα της πω ανοιχτά περί τίνος πρόκειται. Θα της πω “κορίτσι μου, έχεις καταλάβει τι πας να κάνεις;”». Σημαντικό είναι και το σημείο όπου ο Μιωνής ρίχνει την ιδέα στον Παππά να φωνάξει ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον πρώην υπουργό κατά της Διαφθοράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη μαζί: «Εκτός, εκτός αν τη φωνάζετε μαζί με τον Αλέξη, αυτόν και την Τουλουπάκη» λέει χαρακτηριστικά, καθώς προσπαθεί να συμφωνηθεί το σχέδιο διάσωσής του.

2. Ο Σάμπυ Μιωνής προσπαθεί να κάνει deal με τον Νίκο Παππά προκειμένου να κλείσουν οι υποθέσεις του, δηλαδή ουσιαστικά να απαλειφθεί το ποινικό σκέλος τους. Ο Νίκος Παππάς συναινεί: Όταν ο πρώην υπουργός ρωτάει τον επιχειρηματία τι ποσό τού έχει μείνει να πληρώσει για την υπόθεση Παπασταύρου (σ.σ.: στον συνεργάτη του Σάμπυ Μιωνή και σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά Σταύρο Παπασταύρου είχαν καταλογιστεί μετά από έλεγχο του ΚΕΦΟΜΕΠ 3.300.000 ευρώ σε φόρους και πρόστιμα για τη «λίστα Λαγκάρντ»), εκείνος απαντάει «2.700.000! Και τώρα του ήρθε άλλο 1.700.000, το οποίο 1.400.000 είναι το δικό μου. Θα δώσουμε όμως τα μισά γιατί είναι του πατέρα του, οπότε έχει πεθάνει ο πατέρας του και δεν υπάρχει ποινικό. Του έχω δώσει 3.400.000 ήδη, έτσι; Να μην κάνουμε φασαρία γι’ αυτό, να πάω στα δικαστήρια να το πάρω πίσω, έτσι; Να δώσει και ο Άγγελος… (σ.σ.: εννοεί τον επίσης εμπλεκόμενο στην υπόθεση, έτερο συνεργάτη του, Άγγελο Μεταξά). […] Να δώσει και 3-4 ο Μεταξάς». Η απάντηση που δίνει ο Νίκος Παππάς είναι συγκλονιστική: «Και να τελειώνει η υπόθεση». Και ο Μιωνής, φυσικά, του απαντά: «Και να τελειώνει η υπόθεση».

3. Ο Σάμπυ Μιωνής ζητάει από τον Νίκο Παππά να του δώσει τα ονόματα των αξιωματικών του FBI, αναζητώντας πληροφορίες για εκείνον, και ισχυρίζεται πως μπορεί κλείσει την υπόθεσή του και στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Ο πρώην υπουργός συναινεί: «Θέλω να μάθω αν μπορείς να με βοηθήσεις σε αυτό, τα ονόματα των Αμερικανών που ήρθαν. Θέλω να μάθω τα ονόματα των Αμερικανών, γιατί αυτό θα με βοηθήσει πάρα πολύ» λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Θέλω να ξέρω ποιοι ήταν αυτοί, ποιος από την Πρεσβεία, ποιοι από το Department of Justice, ποιοι ήταν οι Αμερικανοί αυτοί, για να μπορέσουμε να κάνουμε κατευθείαν επαφή εμείς και να το σκοτώσουμε από την άλλη μεριά». Ο Νίκος Παππάς απαντά σαν να σημειώνει… «τα ονόματα των Αμερικανών. Δικογραφίες και Τουλούμπα» (προφανώς εννοεί την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη).

4. Ο Σάμπυ Μιωνής παραδέχεται πως κανείς δεν τον εκβίασε, αφού κανείς δεν του ζήτησε ποτέ τίποτα σε αντάλλαγμα για τις έρευνες και τα δημοσιεύματα που έγιναν: «Και δεν έχω καταλάβει τι θέλουνε, ρε παιδί μου, τι θέλουν… να μου πουν τι θέλουν, να πουν τι θέλουνε… να δω αν μπορώ να το κάνω… Δεν μας έδωσαν ποτέ ένα χαρτί να μας πουν τι θέλουνε…»

5. Ο Σάμπυ Μιωνής αποκαλύπτει στον Νίκο Παππά την… εξαιρετική συνεργασία που έχει με τον τότε γενικό γραμματέα Διαφθοράς Γιώργο Βασιλειάδη: Σε διάφορα σημεία του διαλόγου ο Ελληνοϊσραηλινός επιχειρηματίας μιλάει με τα θερμότερα λόγια για τον… Γιώργο, ο οποίος φαίνεται πως του δίνει πληροφορίες… από μέσα.

Καταγράφουμε μερικές από τις χαρακτηριστικές στιγμές όπου ο επιχειρηματίας αναφέρεται στον Γιώργο:  «Ο Γιώργος λέει ότι δικές του πληροφορίες του λένε ότι οι εισαγγελείς μεταξύ τους που συζητάνε γιατί έχει κάποιον βάλει εκεί ο Γιώργος, μιλάνε για ισραηλινά conspiracies. Ρώτα τον Γιώργο» […]

«Ο Γιώργος μου λέει “του ζητώ εδώ κι 8 μήνες, από όταν σε γνώρισα, ένα στοιχεία, ένα”, μου λέει ο Γιώργος, “σε αισθάνομαι σαν φίλο μου τώρα, αλλά άμα μου έρθει στοιχείο και δω ότι με δουλεύεις, θα σε γαμήσω”. Του λέω “legit”». […]

Και ο πρώην, όμως, υπουργός δεν φείδεται να αποκαλύψει στον Μιωνή πληροφορίες που παίρνει από τον Βασιλειάδη αλλά και την προστασία που του παρέχει: «Έρχεται μια μέρα και μου λέει ο Βασιλειάδης “ψάχνει το FBI”, του λέω “Γιωργάκη, μήπως φωνάξανε αυτοί το FBI και βγαίνουνε και λένε ότι τον Μιωνή τον κυνηγάνε οι Αμερικανοί”».

6. Ο Σάμπυ Μιωνής ζητάει από τον Νίκο Παππά να τον κάνει πρόξενο της Ελλάδας στο Ισραήλ για να έχει προστασία. O πρώην υπουργός μοιάζει να το σκέφτεται: «Κάνε τους καμιά κίνηση ματ. Κάνε με πρόξενο στο Ισραήλ. Κάν’ τους κανένα τέτοιο τρελό. Να τα χάσουν. Honory. Στην πρεσβεία, ναι, honorary consul. Κάνε τους κανένα κουφό». Και ο Νίκος Παππάς απαντά: «Ναι…» Και ο επιχειρηματίας συνεχίζει: «Κι έτσι, τελειώνω με αυτούς κι εγώ μπορώ ανοιχτά να σας βοηθήσω φοβερά. Και μπορώ… μπορώ… Δηλαδή, είναι μαλακία! Δηλαδή, ασχολούμαι με μαλακίες αντί να φέρω». Ο πρώην υπουργός μοιάζει πλέον μαγεμένος από τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο διαχειριστής της «λίστας Λαγκάρντ» και συμπληρώνει: «Όχι… εγώ σκεφτόμουν πραγματικά αν είχες εσύ ασχοληθεί λίγο με το ταξίδι στο επενδυτικό κομμάτι, θα το είχαμε κάνει πύραυλο».

7. Ο Σάμπυ Μιωνής αποκαλύπτει τις στενές σχέσεις που έχει με τον τότε διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη και ο Νίκος Παππάς συναινεί για το πόσο «Gentleman» είναι: Λέει χαρακτηριστικά ο επιχειρηματίας πως «ο Γιάννης μου είχε πει ότι και αυτός είναι αντισημίτης και δεν θέλει καλές σχέσεις Ελλάδος-Ισραήλ, έτσι μου είχε πει ο Γιάννης». Σε αυτό το σημείο ο πρώην υπουργός αναρωτιέται εάν πρόκειται για τον Ρουμπάτη κι αν αυτή η πληροφορία, περί αντισημιτισμού, αφορά τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Αφού λαμβάνει θετικές απαντήσεις και στα δυο ερωτήματα, αρχίζουν να επαινούν μαζί τις ικανότητες του Ρουμπάτη.

8. Ο Σάμπυ Μιωνής αποκαλύπτει πως ο Σταύρος Παπασταύρου ξέρει πράγματα για τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά δεν θα μιλήσει όπως δεν θα μιλούσε ποτέ ο Νίκος Παπάς για τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώην υπουργός συμφωνεί: Λέει ο επιχειρηματίας: «Και τι να πει; Σίγουρα; Ο Σταύρος ξέρει πράγματα που δεν ξέρω εγώ; Ετσι; Για κάτσε δυο λεπτάκια. Αλλά, να σου πω, εσύ θα έβγαινες ποτέ να μιλήσεις για τον Αλέξη;»

9. Ο Σάμπυ Μιωνής αποκαλύπτει πως η Μαρέβα είναι κολλητή φίλη του Σταύρου Παπασταύρου και γι’ αυτό δεν θα τη «δώσει» ποτέ: Αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Οταν πέθανε η γυναίκα του Σταύρου, έτσι, και το παιδί του ήταν 7 μηνών του Σταύρου, η Μαρέβα δεν μπορείς να φανταστείς πόσο του στάθηκε. Ήταν σαν δεύτερη μάνα του παιδιού του. Τι θες δηλαδή; Δεν ξέρω τι έχει κάνει, μπορεί να μην έχει κάνει τίποτα η Μαρέβα. Δεν έχω…. Στα αρχίδια μου. Αλλά πες μου, τι θέλεις; Την κοπέλα που του στάθηκε όταν πέθανε η γυναίκα του…» Υπενθυμίζουμε ότι ο Στ. Παπασταύρου ήταν μέλος Δ.Σ., ίσως και συνέταιρος της κυρίας Γκραμπόφσκι σε offshore εταιρίες.

Να σημειώσουμε, τέλος, πως το κείμενο που δόθηκε στην Προανακριτική τελειώνει ανεξήγητα απότομα. Είναι πιθανόν, λοιπόν, να μην έχει αποτυπωθεί ολόκληρη η συνομιλία. Περίεργη αίσθηση προκαλεί, μάλιστα, το γεγονός πως το κείμενο σταματάει τη στιγμή που ο διάλογος έχει μετατοπιστεί στη σύζυγο του Ελληνα πρωθυπουργού. Υπάρχει άραγε περίπτωση να αποτελεί κι αυτό μια προσπάθεια εκβιαστικού μηνύματος από τον Σάμπυ Μιωνή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα