Εύκολη λεία στο Κολοσσαίο

Ταξίδεψε στην αιώνια πόλη με σκοπό να αφήσει πίσω την κακή εικόνα στο πρωτάθλημα και να επαναλάβει τα δύο καλά εντός έδρας ημίχρονα του Europa Legaue με Τότεναμ και Λάτσιο.

Το αγωνιστικό δράμα του Παναθηναϊκού όμως είναι αυτό που επαναλαμβάνεται και εκτός του ουσιαστικού (αλλά όχι ακόμα και μαθηματικού) αποκλεισμού από τη συνέχεια της διοργάνωσης, τείνει πλέον να γίνει «αιώνιο», καθώς, εκτός της χτεσινής ήττας, η γενικότερη εικόνα δεν αφήνει ίχνος αισιοδοξίας, αφού η ομάδα έγινε εύκολη λεία στο Κολοσσαίο! Το 3-0 από τη Λάτσιο, παρ’ όλα αυτά, δεν θα έπρεπε να είναι αποτέλεσμα αναμενόμενο, καθώς η ιταλική ομάδα, που αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, ξεκίνησε τον χτεσινό αγώνα μόλις με τρεις από τους βασικούς, τους Μαρκέτι, Λεντέσμα και Γκονζάλες, αφού ακολουθεί το ντέρμπι με τη Ρόμα. Σε ένα «παγωμένο» γήπεδο, μόλις με 8.500 Ιταλούς στις εξέδρες.

Ο Παναθηναϊκός, δύο χρόνια μετά τον θρίαμβο επί της Ρόμα στο ίδιο γήπεδο και τρία μετά τη νίκη επί της Ιντερ, δεν κατάφερε να συνεχίσει στο ενδέκατο παιχνίδι επί ιταλικού εδάφους την καλή παράδοση, αφού μετά το πρώτο γκολ έχασε την ψυχραιμία του. Με αποτέλεσμα να υποστεί την έβδομη ήττα στη γειτονική χώρα, μπροστά στους 300 ηρωικούς οπαδούς του που τον στήριξαν χωρίς καμία διακοπή.

Ο Φερέιρα παρέταξε την ομάδα με αλλαγές σε σχέση με την ΑΕΚ, βάζοντας τον Βελάσκες αντί του Τριανταφυλλόπουλου, στη μοναδική έκπληξη σε σχέση με όσα είχαν φανεί από τις προπονήσεις, τον Χριστοδουλόπουλο αντί του Μαυρία και τον Χουχούμη αντί του Φουρλάνου, σε 4-3-3. Η επιθετική τριπλέτα με τους Κουίνσι, αντί του τραυματία Σισοκό, Χριστοδουλόπουλο και Τοτσέ ήταν η αναμενόμενη. Το σύστημα άλλαζε σε 4-5-1 όταν η ομάδα αμυνόταν.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά και από τη σέντρα του Σπυρόπουλου μπορούσε να προηγηθεί στο 19′, όμως ο Ράντου πρόλαβε τον Τοτσέ (που αντικαταστάθηκε στο 23΄ λόγω τραυματισμού) στην καλύτερη φάση των «πρασίνων». Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι δέχθηκαν το πρώτο από τα δύο δώρα του Παναθηναϊκού και άνοιξαν το σκορ με τον Κόζακ, που ανενόχλητος κρέμασε τον Καρνέζη. Οι «πράσινοι» δεν κράτησαν την μπάλα και από δικό τους λάθος η Λάτσιο έγραψε το 2-0, από τη λάθος πάσα του Χουχούμη και το εύκολο πλασέ ξανά του Κόζακ. Σε ένα πρώτο ημίχρονο με τους Ιταλούς να βγάζουν μόλις δύο φάσεις, αυτές των γκολ, από τα λάθη του Παναθηναϊκού.

Ο Πέτκοβιτς επέλεξε να ξεκουράσει τους Μάουρι, Ερνάνες, Κλόζε, Λούλιτς, Μπιάβα και Καντρέβα, όμως δεν χρειάστηκε να ανησυχήσει, αφού οι γηπεδούχοι βρήκαν περιθώριο από τα λάθη των «πρασίνων», ενώ σκόραραν τρίτη φορά από στημένη φάση, στο φάουλ του Ζάρατε στο ύψος του πέναλτι, με τον Φλόκαρι να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη. (58′).

Ο Αυστριακός διαιτητής Ρόμπερτ Σενγκερχόφερ δεν είχε δύσκολες φάσεις.

Αντώνης Κατσαρός

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα