Στον «αέρα» βρίσκονται εγγραφές και εξεταστική σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Στον αέρα βρίσκονται οι εγγραφές των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά και η επαναληπτική εξεταστική σε πολλά ιδρύματα της χώρας, λόγω των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ηδη από χθες μπήκε λουκέτο σε πολλά ΑΕΙ και σε όλα τα ΤΕΙ, με εξαίρεση αυτά της Κεντρικής Μακεδονίας και της Δυτικής Ελλάδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικείμενη διαθεσιμότητα περίπου 1.600 διοικητικών υπαλλήλων. Τα ιδρύματα θα παραμείνουν κλειστά έως και την ερχόμενη Παρασκευή (20 Σεπτεμβρίου), την ώρα που «τρέχει» η προθεσμία για τις εγγραφές των νέων φοιτητών. Θεωρητικά από σήμερα έως και τις 27 Σεπτεμβρίου οι επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων πρέπει να προσέρχονται στις γραμματείες των Τμημάτων που εισήχθησαν, για να εγγραφούν. Μέχρι στιγμής, το υπουργείο Παιδείας δεν έχει λάβει θέση για το πρόβλημα που έχει ανακύψει, ωστόσο στελέχη του επισημαίνουν ότι θα υπάρξει μέριμνα με παράταση της προθεσμίας, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εγγραφές. Κάποια πανεπιστήμια, μάλιστα, έχουν προχωρήσει σε ανακοινώσεις για μετάθεση των ημερομηνιών της επαναληπτικής εξεταστικής, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από την πλευρά της, η σύνοδος των προέδρων ΤΕΙ τονίζει: «Τα ιδρύματα μετά την απώλεια μέχρι σήμερα σημαντικού αριθμού από το ήδη ολιγομελές διοικητικό τους προσωπικό δεν έχουν ουδεμία δυνατότητα για περαιτέρω θυσίες». Επίσης, προειδοποιούν τον υπουργό Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ότι, αν τεθεί σε διαθεσιμότητα έστω και ένας υπάλληλος, θα αναγκαστούν να επεκτείνουν τις κινητοποιήσεις με κίνδυνο αναστολής της λειτουργίας των ΤΕΙ. Παράλληλα, τον καλούν να εκδώσει άμεσα τις σχετικές εγκυκλίους για την πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού με χρηματοδότηση από τα ταμειακά υπόλοιπα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα