Νέο ταξίδι για να αλλάξει τον ρουν της ιστορίας του

Το ταξίδι στα «αστέρια» ξεκινάει για τον Ολυμπιακό μεθαύριο (21.45) από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με πρώτη… καλεσμένη την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι ενισχυμένοι όσο ποτέ άλλοτε «ερυθρόλευκοι» δεν φοβούνται τόσο τους (πανίσχυρους) Παριζιάνους όσο τον κακό τους εαυτό! Οι πρεμιέρες του Τσάμπιονς Λιγκ, άλλωστε, είναι εκείνες που παραδοσιακά πληγώνουν τους Πειραιώτες. Φέτος ευελπιστούν να αλλάξουν την ιστορία και στο τέλος των έξι αγωνιστικών της φάσης των ομίλων να είναι εκείνοι (μαζί με μία από τις Παρί, Μπενφίκα και Αντερλεχτ) που θα πανηγυρίσουν την πρόκριση στους 16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι όποτε οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την ήττα στην πρώτη αγωνιστική, δεν κατάφεραν να περάσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Πιο συγκεκριμένα, στις 14 προηγούμενες πρεμιέρες στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός μετράει τρεις νίκες, πέντε ισοπαλίες και έξι ήττες. Παρά τους αποκλεισμούς, η ομάδα του Πειραιά σε πολλές από τις παρουσίες της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ήταν κάτι παραπάνω από αξιοπρεπής. Οπως τις δύο περασμένες σεζόν, όπου είχε συγκεντρώσει εννέα βαθμούς, έναν δηλαδή λιγότερο από τις ομάδες που είχαν προκριθεί ως δεύτερες τις σεζόν 2012/13 (Αρσεναλ) και 2011/12 (Μαρσέιγ). Οσο για το τι είχε φταίξει και δεν πήρε τα εισιτήρια της πρόκρισης; Η ανετοιμότητα στις πρεμιέρες, που συνοδεύτηκε πέρυσι και πρόπερσι με ήττες στο Καραϊσκάκη από Σάλκε (1-2) και Μαρσέιγ (0-1), αντίστοιχα. Οι υπόλοιπες τέσσερις ήττες προήλθαν: Από τη Βαλένθια δύο φορές, 2-1 στο Μεστάγια τη σεζόν 2000/01 και 2-4 στο Καραϊσκάκη τη σεζόν 2006/07, από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ (1-0 με πέναλτι στο 80ό λεπτό του Ντάρκο Κοβάσεβιτς!) στο Ανοέτα την περίοδο 2003/04 και από τη Ρόζενμποργκ (1-3) στον Πειραιά τη σεζόν 2005/06.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στους ομίλους έχοντας τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος στα πόδια του. Βέβαια, το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι η ομάδα του Πειραιά δεν έχει βρει ακόμη χημεία στο 100%, καθώς αποκτήθηκε μια ολόκληρη 18άδα παικτών, ενώ απομακρύνθηκε μια 11άδα «ερυθρολεύκων» από το Λιμάνι. Από τους 21 πάντως ποδοσφαιριστές που δήλωσε στη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ ο Μίτσελ Γκονζάλεθ, οι 15 έχουν παραστάσεις Τσάμπιονς Λιγκ. Πρόκειται για τους Ρομπέρτο, Μέγερι, Χολέμπας, Παπαδόπουλο, Μανωλά, Σαλίνο, Σιόβα, Εντινγκά, Μανιάτη, Μασάντο, Φουστέρ, Ντομίνγκες, Βάις, Σαβιόλα και Μήτρογλου. Ο τελευταίος έχει «χτίσει» τα τελευταία χρόνια μια εξαιρετική παράδοση σκοραρίσματος σε αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι σε γαλλικούς συλλόγους. Συγκεκριμένα, ο «πιστολέρο» του Ολυμπιακού έχει βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα τρεις φόρες, μία με Μπορντό (2010) και δύο με Μονπελιέ (εντός και εκτός έδρας την περσινή σεζόν).

ΤΑ ΜΠΟΝΟΥΣ: Παρουσία στους ομίλους 8.600.000 ευρώ, νίκη 1.000.000 ευρώ, ισοπαλία 500.000 ευρώ. Πρόκριση στους 16: 3.500.000 ευρώ. Πρόκριση στους 8: 3.900.00 ευρώ. Πρόκριση στους 4: 4.900.000 ευρώ. Ο χαμένος στον τελικό: 6.500.000 ευρώ. Κατάκτηση τροπαίου: 10.500.000 ευρώ.

Χάρης Δάντσης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα