Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης επιχειρεί να προκαταλάβει τη νέα στρατηγική που διαμορφώνεται στο Μαξίμου. Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας χθες στον Σκάι υποστήριξε ότι, εάν η τρόικα ζητήσει από την κυβέρνηση να εφαρμόσει νέα οριζόντια μέτρα, τότε πρέπει να αποφασίσει ο λαός με εκλογές. Την ίδια ώρα, η βουλευτής της Ν.Δ. Κατερίνα Παπακώστα «απαντούσε» στον υπουργό Υγείας μέσω twitter ότι καλό είναι κάποιοι υπουργοί της κυβέρνησης που μιλούν για εκλογές να τα ξεκαθαρίσουν αυτά. Εξάντληση τετραετίας επέλεξε ο πρωθυπουργός.
Ασχετα βέβαια από τη διαμάχη των δύο (ο Γεωργιάδης και η Παπακώστα εκλέγονται στη Β’ Αθηνών), το ουσιαστικό είναι ότι η κυβέρνηση δειλά δειλά βάζει στο τραπέζι ως διαπραγματευτικό χαρτί το θέμα των εκλογών αν η τρόικα συνεχίσει να πιέζει για μέτρα. Η «πισινή» των αξιωματούχων είναι ότι συνδυάζουν εκλογές με οριζόντια μέτρα και δεν αποκαλύπτουν τι θα γίνει στην περίπτωση που πάμε σε επιλεκτικά μέτρα.
Την ίδια ώρα μάλιστα καυτά ζητήματα, όπως το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο, τα αμυντικά συστήματα, η κινητικότητα αναμένεται οι τροϊκανοί να τα επαναφέρουν. Ο κ. Γεωργιάδης πάντως δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου με το «λεφτά υπάρχουν» ήταν «παιδί της πρώτης δημοτικού μπροστά σε αυτά που λέει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας». «Τι τους λέει σήμερα; “Ελάτε να τα φάτε”» ισχυρίστηκε ο κ. Γεωργιάδης.
Ν. Ε.

