Οι μουσουλμάνοι γυρίζουν την πλάτη στον τζιχαντιστή. Προσευχήθηκαν χθες μαζί με καθολικούς σε Γαλλία και Ιταλία
Μπορεί οι τζιχαντιστές να χτυπούν πλέον στόχους εκτός της Μέσης Ανατολής κάθε 84 ώρες, σύμφωνα με το CNN, στη Γαλλία πάντως μετά το σοκ της σφαγής του ιερέα στη Νορμανδία οι απλοί μουσουλμάνοι πολίτες κάνουν ό,τι μπορούν για να αποκηρύξουν την τρομοκρατία. Μάλιστα η μουσουλμανική κοινότητα της πόλης Σεν Ετιέν Ντι Ρουβρέ, όπου έγινε η αποτρόπαια επίθεση, αρνήθηκε να προετοιμάσει για την ταφή και να ενταφιάσει σύμφωνα με τα έθιμά της τον δράστη Αντέλ Κερμίς, λέγοντας ότι «δεν θέλουν να κηλιδώσουν το Ισλάμ με οποιαδήποτε σχέση με τον τζιχαντιστή».
Την ίδια ώρα 100 μουσουλμάνοι προσήλθαν χθες στον Καθεδρικό Ναό της γειτονικής Ρουέν, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για «λειτουργία ειρήνης στη μνήμη του (θύματος) πατέρα Αμέλ». Ο Αρχιεπίσκοπος της Ρουέν υποδέχθηκε «τους μουσουλμάνους φίλους μας», ενώ αντίστοιχες εκδηλώσεις διαθρησκειακής ενότητας έγιναν και στην Ιταλία. Συγκεκριμένα τρεις ιμάμηδες «συνέδραμαν» στη θεία λειτουργία στην Παναγία στο Τραστέβερε της Ρώμης και το ίδιο έγινε σε εκκλησία στο Μιλάνο.
Οσο για τις έρευνες των Αρχών, έγινε γνωστό ότι ένας 17χρονος -ο οποίος είχε στο παρελθόν επιχειρήσει να μεταβεί στη Συρία μαζί με τον Αντέλ Κερμίς- συνελήφθη τώρα στη Γενεύη και απελάθηκε στη Γαλλία, όπου τέθηκε σε προσωρινή κράτηση, κατηγορούμενος για «συμμετοχή σε συνωμοσία σε σχέση με τρομοκρατική δραστηριότητα». Στο στάδιο αυτό, πάντως, δεν φαίνεται να αποδεικνύεται ανάμειξή του στην επίθεση. Η σύλληψη του 17χρονου έγινε κατά τη δεύτερη απόπειρά του να ταξιδέψει στη Συρία, στις 12 Ιουλίου.
Την ίδια ώρα στο Βέλγιο οι Αρχές φαίνεται ότι ξεσκέπασαν σχέδια για νέες σχεδιαζόμενες επιθέσεις! Οπως έγινε γνωστό, απήγγειλαν κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας στο πλαίσιο μιας τρομοκρατικής επίθεσης και συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης στον 33χρονο Νουρεντίν Χ. – τον οποίο συνέλαβαν έπειτα από έρευνα σε σπίτια στη Μονς και τη Λιέγη. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο RTBF, οι Αρχές άρχισαν να τον ερευνούν επειδή αναζητούσε όπλα. Μαζί με τον Νουρεντίν Χ. συνέλαβαν και τον αδελφό του, τον οποίο όμως αργότερα άφησαν ελεύθερο.
Ιμάμης (στο Καρντίφ) προτρέπει 13χρονους να έχουν σκλάβες του σεξ!
«Στο τέλος των ημερών θα υπάρξουν πολλοί πόλεμοι, όπως αυτοί που έχουμε σήμερα, και εξαιτίας αυτών των πολέμων αρκετές γυναίκες θα πιαστούν αιχμάλωτες, ως σκλάβες. Ο αφέντης μιας τέτοιας γυναίκας θα μπορεί να έχει ερωτικές σχέσεις μαζί της, γιατί αυτό επιτρέπεται από το Ισλάμ. Επιτρέπεται να έχεις σχέσεις με μια γυναίκα που είναι είτε σκλάβα είτε γυναίκα σου». Το κήρυγμα σκοταδισμού, μισογυνισμού και τζιχαντιστικής προπαγάνδας έκανε ο ιμάμης του τζαμιού Αλ Μανάρ του βρετανικού Κάρντιφ Αλί Χαμούντα σε… 13χρονους! Το απίστευτο κήρυγμα του σκληροπυρηνικού ιερέα, που προπαγανδίζει σε ανηλίκους τη σεξουαλική σκλαβιά, ηχογράφησε δημοσιογράφος, ο οποίος κατάφερε να εισχωρήσει στον «κύκλο μελέτης». Στο συγκεκριμένο τζαμί πιστεύεται ότι ριζοσπαστικοποιήθηκαν τρεις Βρετανοί τζιχαντιστές!


