Οι άνθρωποι αλλά και οι λαοί έχουν την τάση να σχηματίζουν εικόνα για τον εαυτό τους από την αναγνώριση ή μη των άλλων. Οση αυτοπεποίθηση κι αν διαθέτει ένα άτομο ή μια συλλογικότητα, η άποψη των τρίτων, εκείνων που απαρτίζουν το άμεσο ή ευρύτερο περιβάλλον τους, είναι σημαντικότατη και επηρεάζει δραστικά την αυτοεικόνα τους.
Ετσι και οι Ελληνες. Παρόλο που γνωρίζουμε -άλλοι εις βάθος και άλλοι επιδερμικά- το βαρύ αποτύπωμα που άφησε το Γένος μας στην Ιστορία, νιώθουμε καλύτερα όταν και οι ξένοι αναγνωρίζουν τα προφανή και τα αυταπόδεικτα.
Γι’ αυτό και η κοινή γνώμη της χώρας μας δέχθηκε με χαρά την είδηση για το facebook, που προσφέρει πλέον την επιλογή των αρχαίων ελληνικών στους χρήστες οι οποίοι επιθυμούν να ορίσουν έτσι τη γλώσσα στην οποία λειτουργεί. Η «δημοκρατία» έγραψε για το θέμα ότι «το facebook “έμαθε” και τα αρχαία!
Τη στιγμή που η ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Παιδείας είχε βαλθεί να εξαφανίσει τα αρχαία από τον χάρτη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η νούμερο ένα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, το δημοφιλές -ιδιαίτερα στη νεολαία- facebook φέρνει τη γλώσσα των προγόνων μας στους υπολογιστές εκατομμυρίων χρηστών του διαδικτύου! […] Οσοι χρήστες το επιθυμούν μπορούν με τρία απλά βήματα να αλλάξουν τη γλώσσα του περιβάλλοντος εργασίας του facebook σε αρχαία ελληνικά».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η «κυριακάτικη δημοκρατία», ήδη από τις 28/09/2014, έχει δημοσιεύσει συνέντευξη με την Αννα Γραβάνη, η οποία με μεταπτυχιακή εργασία της που έγινε δεκτή από τη Σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Dundee (Σκοτία) απέδειξε ότι η εκμάθηση αρχαίων ελληνικών κάνει τα παιδιά εξυπνότερα, κοινωνικότερα, διευρύνει τους ορίζοντές τους, βελτιώνει την ορθογραφική ικανότητά τους, τη μνήμη, την αναγνώριση του προφορικού λόγου!
Την αξία των αρχαίων ελληνικών αναγνωρίζουν όλοι οι καλλιεργημένοι άνθρωποι του κόσμου. Στην αντίπερα όχθη βρίσκεται το χρεοκοπημένο πολιτικό κατεστημένο της χώρας μας, που πασχίζει να σβήσει την πανάρχαια γλώσσα μας από τον παγκόσμιο χάρτη.