Ευρωπαϊκοί «προσεισμοί»

Το κόμμα της Μαρίν Λεπέν, σε δημοσκόπηση, πέρασε μπροστά από το κόμμα του προέδρου Μακρόν, κι αυτό πιθανότατα αποτελεί μια προσεισμική δόνηση, μια «πρόβα» του μεγάλου σεισμικού γεγονότος που πολλοί περιμένουν να γίνει αισθητός σε ολόκληρη την Ευρώπη τη βραδιά των ευρωεκλογών.

Η αναμέτρηση
για την πλήρωση των ευρωβουλευτικών θέσεων πλησιάζει και ελάχιστοι μιλούν για την αληθινή εικόνα της Ευρώπης. Στη Γηραιά (αλλά και γερασμένη) Ηπειρο είναι φανερό ότι οι πολίτες δεν νιώθουν όπως στις δεκαετίες της ελπίδας, της ευημερίας και της ανοικοδόμησης. Εδώ και χρόνια έχει δημιουργηθεί μια δυστοπία, ένας νεοταξικός Μολώχ που καταβροχθίζει τα εισοδήματα των λαών, τους εθνικούς πολιτισμούς και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, εξαπλώνοντας την γκρίζα νεοταξική μιζέρια του – με μόνους ευνοημένους τη γερμανική ελίτ, τις ακόρεστες για το υστέρημα των πολλών τράπεζες και τους γραφειοκράτες, που μετατρέπουν σε νόμους και ευρωπαϊκές «οδηγίες» τα άνομα συμφέροντα των λίγων.

Τα παραπάνω
δεν έχουν σταματήσει να αποδεικνύονται καθημερινά! Χαρακτηριστικό της Ευρώπης που οραματίζονται οι Γερμανοί, οι τραπεζίτες και οι ευρωγραφειοκράτες είναι το ρεπορτάζ-σοκ της γερμανικής ραδιοφωνίας, στο οποίο αναφέρθηκε χθες η «δημοκρατία», που εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο «ο Σόιμπλε υπαγόρευε ατιμωτικά τους όρους του στους οσφυοκάμπτες Ελληνες πολιτικούς, εκβιάζοντας με έξοδο της χώρας από το ευρώ. Τότε που η ”κίτρινη” φυλλάδα ”Bild”, στάζοντας δηλητήριο, ζητούσε από την Ελλάδα να πουλήσει τα νησιά της ή την Ακρόπολη για να μαζέψει λεφτά και να ξεπληρώσει τις γερμανικές τράπεζες».

Στην εφημερίδα
μας δημοσιεύτηκε απόσπασμα από το ρεπορτάζ της γερμανικής ραδιοφωνίας, όπου ο Ούντο Μπούλμαν, επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποκάλυψε: «Εκλειναν τότε τους Ελληνες αξιωματούχους σε ξενοδοχεία και τους υπαγόρευαν τι έπρεπε να κάνουν. Και αυτό θεωρήθηκε ένας άνευ προηγουμένου εξευτελισμός των κυρίαρχων κρατών».

Οσοι ειδικεύονται
στους εξευτελισμούς των κυρίαρχων κρατών πρέπει να γνωρίζουν ότι τα ιστορικά εκκρεμή κινούνται και προς τις δύο πλευρές…

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα