Κοροϊδία! Με… προκαταβολές θα πληρωθούν οι πυρόπληκτοι!

Χρήματα προκαταβολικά ετοιμάζεται να δώσει το κράτος στους χιλιάδες πυροπλήκτους σε Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο, για να πείσει τον κόσμο ότι ο μηχανισμός δουλεύει «υποδειγματικά», όπως αρέσκονται να καυχιούνται στην κυβέρνηση.

Ωστόσο, το μεγάλο ερώτημα είναι πότε θα λάβουν οι πληττόμενοι τα υπόλοιπα χρήματα από τη στήριξη του κράτους, που η Ιστορία έχει δείξει ότι αργεί η καταβολή τους για χρόνια!
Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζεται να ανακοινώσει ένα πακέτο μέτρων στήριξης, το οποίο θα στηρίζεται σε προκαταβολές ποσών προς τους πυροπλήκτους, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα εκταμιεύονται όταν ολοκληρωθεί η αποτίμηση της καταστροφής από το Ελληνικό Δημόσιο, είτε πρόκειται για νοικοκυριά είτε για επιχειρήσεις.

Στην πράξη θα ακολουθηθεί το πλαίσιο που έχει ήδη ανακοινωθεί για τις πυρόπληκτες επιχειρήσεις. Θα λάβουν επιχορήγηση για τη ζημιά που έχουν υποστεί σε κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανολογικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα και κατεστραμμένα οχήματα, ενώ στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Σε πρώτη φάση θα χορηγηθεί προκαταβολή επί της εκτιμηθείσας ζημίας και αφού ολοκληρωθεί η εκτιμητική διαδικασία να χορηγηθεί το τελικό ποσοστό της επιχορήγησης.

Αντίστοιχο πλαίσιο αναμένεται να ισχύσει και για τα νοικοκυριά, δηλαδή να λάβουν πρώτα μια προκαταβολή και έπειτα να εισπράξουν το ποσό της κρατικής ενίσχυσης. Με αυτόν τον τρόπο το οικονομικό επιτελείο θα μπορεί να ισχυριστεί ότι στέκεται δίπλα στους πολίτες, ωστόσο ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.
Υπάρχει άμεσος κίνδυνος δηλαδή νοικοκυριό που έχει υποστεί σημαντικές ζημιές να κληθεί να ζήσει με επίδομα 600 ευρώ για τα πρώτα έξοδα (π.χ. να αγοράσει ρούχα και παπούτσια) και στη συνέχεια να λάβει προκαταβολή για την οικοσκευή, ακόμα και αν το σπίτι έχει καταστραφεί και δεν έχει πού να την τοποθετήσει.

Στα πληττόμενα από την πυρκαγιά νοικοκυριά θα καταβληθούν (α) οικονομική ενίσχυση ποσού 600 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό που έχει πληγεί η κύρια κατοικία του, για την κάλυψη των πρώτων αναγκών του, (β) εκτός αυτού του ποσού, οι οικογένειες που υπέστησαν ζημιά και είναι πολύτεκνες ενισχύονται με επιπλέον 600 ευρώ, (γ) επιπλέον οικονομική ενίσχυση 600 ευρώ λαμβάνουν οι πληγείσες οικογένειες για κάθε μέλος τους που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, (δ) οικονομική ενίσχυση ποσού μέχρι 6.000 ευρώ ανά νοικοκυριό για την επισκευή ή την αντικατάσταση οικοσκευής της κύριας πληγείσας οικίας και (ε) οικονομική ενίσχυση 4.500 ευρώ σε άτομα που υπέστησαν αναπηρία από τραυματισμό στη φυσική καταστροφή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα