Την εξουσία «σώζει» η γραφειοκρατία!

Το σύστημα εξουσίας που δημιουργεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει όλα τα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στο προφίλ ανθρώπου που κατέλαβε τον πρωθυπουργικό θώκο χρησιμοποιώντας ως πολιορκητικούς κριούς το επίθετό του και την οικονομική και κομματική ισχύ της οικογένειάς του.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι απροσχημάτιστα συγκεντρωτική, ετερόκλητη, ιδεολογικά ανερμάτιστη και επιδεικτικά άσχετη με το κοινό αίσθημα. Έχει ως σημείο αναφοράς το πρωθυπουργικό γραφείο, και χρησιμοποιεί το χρήμα του ελληνικού λαού σαν εργαλείο για την παραγωγή αχρείαστων θέσεων και τομέων ευθύνης. Αυτοί οι νέοι τομείς μπορεί να είναι άχρηστοι για τους Έλληνες αλλά χρησιμότατοι για τη μητσοτακική ομήγυρη, που συνήθισε να βολεύεται σε καλά αμειβόμενες θέσεις.

Μερικές από τις θέσεις που ανταποκρίνονται στις προαναφερθείσες προδιαγραφές είναι των γενικών και ειδικών γραμματέων της κυβέρνησης. Χθες ανακοινώθηκε ότι έγιναν αλλαγές στις γενικές και ειδικές γραμματείες, και ότι στις ήδη υπάρχουσες γενικές γραμματείες προστέθηκαν επιπλέον τρεις!

Η χώρα θα μπορούσε να συνεχίσει να υπάρχει, να εξελίσσεται και να ακμάζει δίχως αυτές, αλλά δεν ισχύει το ίδιο με εκείνους που εξαρτώνται από την εύνοια του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τους διορίζει. Όποιος διαφωνεί με αυτό δεν έχει παρά να επιχειρήσει να ανακαλύψει με τι ακριβώς θα ασχολείται η… Γενική Γραμματεία Προοπτικής Διερεύνησης, την οποία εφηύρε και συμπεριέλαβε στο κρατικό εξοδολόγιο ο πρωθυπουργός!

Η μεγαλύτερη πλάνη της εξουσίας είναι η ιδέα πως η κοινωνική, πολιτική και οικονομική πραγματικότητα είναι καταστάσεις που μπορούν να χειραγωγηθούν μιντιακά, να εξαγοραστούν με υπόγειους τρόπους και να εναρμονιστούν με την εικόνα που δημιουργείται από τους μηχανισμούς προπαγάνδας.

Η πραγματικότητα είναι αυτή που είναι. Μπορεί να παρουσιάζεται αλλιώς, αλλά είναι πεισματάρα. Δεν επηρεάζεται από τα προπαγανδιστικά προπετάσματα καπνού, αλλά από τις αποφάσεις των ανθρώπων που έχουν ουσία – είτε αυτή επηρεάζει αρνητικά είτε θετικά τις ζωές των ανθρώπων.

Αυτό είναι κάτι που γίνεται αντιληπτό στο μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας, αλλά το σύστημα του Κυριάκου Μητσοτάκη προσποιείται ότι δεν αντιλαμβάνεται πως όλοι το πήραν… χαμπάρι. Και η κυβέρνηση αυταπατάται ότι πείθει πως παράγει θετικό έργο διορίζοντας κολλητούς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα