Καβγάδες στη Βουλή για το βοήθημα σούπερ μάρκετ

Νέα σκληρή κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, η οποία στο σύνολό της καταλογίζει στο Μέγαρο Μαξίμου επιδοματικό λαϊκισμό προς άγραν ψήφων

Μπαρούτι μυρίζει η Βουλή, καθώς η τροπολογία για το market pass έχει πυροδοτήσει νέα εστία αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, η οποία στο σύνολό της καταλογίζει στο Μέγαρο Μαξίμου επιδοματικό λαϊκισμό προς άγραν ψήφων.

Παίρνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, ρωτώντας τον αν θα υπερψηφίσει τη ρύθμιση. «Μείνετε στον φανατισμό και στα αραχνιασμένα συνθήματα, εμείς ασκούμε κοινωνική πολιτική, εμείς μένουμε στα αποτελέσματα» ανέφερε από βήματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανοίξει ακόμη επισήμως τα χαρτιά του, ωστόσο όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι προσανατολίζεται να πει το «ναι». Μάλιστα, αναμένεται να καταθέσει τροπολογία-αντιπρόταση για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα.

Σε κάθε περίπτωση, η Κουμουνδούρου καταγγέλλει την κυβέρνηση, με τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου να σχολιάζει πως τελικώς, μετά και την εξειδίκευση του μέτρου, ένα ζευγάρι με δύο παιδιά θα έχει λαμβάνειν μόνο 52 ευρώ τον μήνα. «Μιλάμε για 70 λεπτά την ημέρα, όσο κάνει ένα μπουκαλάκι νερό» επεσήμανε, ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση επειδή, όπως είπε, αρνείται να μειώσει φόρους και εξακολουθεί να επιδοτεί την αισχροκέρδεια.

Στην τροπολογία για την κάρτα αγορών αναφέρθηκε από το βήμα της Ολομέλειας και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος έκανε λόγο για πυροτέχνημα. Σχολίασε, μάλιστα, δηκτικά την αντίδραση των «γαλάζιων» βουλευτών στο άκουσμα της εξαγγελίας από τα πρωθυπουργικά χείλη. «Η εικόνα μιας κοινοβουλευτικής ομάδας στην οποία βρίσκονται πολλοί κληρονόμοι εξουσίας και πλούτου να χειροκροτούν την εξαγγελία του ευκαιριακού επιδόματος είναι απέναντι σε κάθε έννοια σεβασμού και δημοκρατικού ήθους» επεσήμανε ο Μιχάλης Κατρίνης, καλώντας τη «γαλάζια» παράταξη να είναι πιο συγκρατημένη.

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και ο Κυριάκος Βελόπουλος, χαρακτηρίζοντας το food pass γελοιότητα. «Δελτίο σίτισης είναι. Το λέτε στα αγγλικά για να μη θυμηθούν οι παλαιότεροι τι γινόταν επί Κατοχής» σχολίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, προσθέτοντας πως ο… κουλούρης της Ν.Δ., ο Αδωνις Γεωργιάδης, «έρχεται ως κλεπταποδόχος να πάρει κλοπιμαία από τα διυλιστήρια για να τα επιστρέψει στους Ελληνες. Αυτό είναι βέβηλο». Μάλιστα, κατήγγειλε πως στην πραγματικότητα αυτά τα χρήματα δεν θα πάνε στην τσέπη των πολιτών, αλλά θα δοθούν «στα σούπερ μάρκετ από την πίσω πόρτα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα