Έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο το “ράλι” στην αύξηση της τιμής που καταγράφεται στο νωπό κρέας. Οι τιμές το καθιστούν είδος πολυτελείας καθώς το κόστος του για να μπει στην κατσαρόλα μιας οικογένειας είναι απαγορευτικό.
Ιδιαίτερα η τιμή του μοσχαρίσιου έχει εκτοξευτεί στα ύψη καθώς η αύξηση που καταγράφεται στην τιμή του την τελευταία διετία φτάνει στο 55%!
«Το μοσχάρι το οποίο με βάση τα στατιστικά της ΕΛΣΤΑΤ τα τελευταία δύο χρόνια έχει πάρει αύξηση περίπου 55%. Δεν ξέρουμε αν μπορεί να σταματήσει αυτή η αύξηση ή όχι από τη στιγμή που δεν υπάρχει παραγωγή. Στο κοτόπουλο, στα πουλερικά γενικότερα, έχουμε μία σταθερότητα τους τελευταίους μήνες. Το βαλάντιο του καταναλωτή έχει μειωθεί, η αγοραστική του δύναμη έχει μειωθεί», πρόεδρος της ομοσπονδίας κρεοπωλών, Σάββας Κεσίδης.
«Ένα κομμάτι χωρίς κόκκαλο για μαγείρεμα ξεκινάει από τα 15,98, 16 ευρώ δηλαδή το κιλό. Ένα κοτόπουλο ολόκληρο είναι στα 3,48. Ένα κομμάτι χοιρινό χωρίς κόκκαλο για μαγείρεμα είναι γύρω στα 5,98, η τιμή για το αρνί και το κατσίκι το ολόκληρο διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή στα 13,98 με το κεφάλι και τη συκωταριά και από εκεί και πέρα αναλόγως το κομμάτι είναι αντίστοιχη», είπε κρεοπώλης στο MEGA.


