Ακαμψία και αδιαλλαξία επιδεικνύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον “γόρδιο δεσμό” που έχει εξελιχθεί το αγροτικό ζήτημα.
Σε συνέντευξή του στο Action24, επιτέθηκε στην πλειονότητα των παραγωγών που αρνούνται το διάλογο με την κυβέρνηση λέγοντας ότι “τραμπουκίζουν” όσους θέλουν το αντίθετο.
Συγκεκριμένα, είπε ότι «υπάρχουν και κάποιοι που θέλω να συνομιλήσουν μαζί μας και υπάρχουν και κάποιοι που τους ασκούν, θα το πω πολύ απλά, τους τραμπουκίζουν σε μια λογική να μη σπάσει το μέτωπο. Εάν θέλουμε να βρούμε μια λύση στο θέμα αυτό και η λύση μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο και όχι μέσα από μία αντίδραση η οποία θα έχει ως τελικό σκοπό δήθεν να βλάψει την κυβέρνηση, αλλά τελικά να ταλαιπωρείται ολόκληρη την κοινωνία».
Και προσπαθώντας να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον των παραγωγών είπε:
“Ακούσαμε και ότι «τους δρόμους τους κλείνει η Τροχαία». Θα τρελαθούμε τελείως. Αυτό είναι πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας. Η Τροχαία διευκολύνει την κίνηση και εξασφαλίζει την ασφάλεια”, υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Όσο ταλαιπωρούνται οι πολίτες, οι αγρότες χάνουν το δίκιο τους.”
Παράλληλα, σημείωσε πως «αυτό το οποίο δεν καταλαβαίνω και νομίζω ότι δεν καταλαβαίνει και μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, πως ενώ διαδηλώνει και προβαίνει σε μία πράξη αρκετά επιθετική να κλείσεις δρόμους και να ταλαιπωρείς την κοινωνία, να μην θέλεις να έρθεις και να ακούσεις τις σκέψεις και τις προτάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση αυτών των καίριων ζητημάτων του πρωτογενούς τομέα».
Λυπάμαι που οι πολίτες ταλαιπωρήθηκαν
Για την ταλαιπωρία των πολιτών είπε ότι «λυπάμαι πραγματικά για το γεγονός ότι οι συμπολίτες μας ταλαιπωρήθηκαν στα πλαίσια των μετακινήσεων τόσο για τις ημέρες των εορτών και ελπίζω ότι για τις επόμενες ημέρες μέχρι τα Φώτα θα υπάρχει η απαραίτητη κατανόηση από τους αγρότες, ώστε να διευκολύνουν αυτούς οι οποίοι θέλουν να μετακινηθούν είναι σημαντικές οι μέρες για την οικονομική δραστηριότητα της χώρας για την τροφοδοσία της αγοράς και πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο όλοι το αντιλαμβάνονται».
Αιχμές για Τσίπρα- Καρυστιανού και η άνοιγμα (;) στον Ανδρουλάκη
Στα ερωτήματα για τη συζήτηση περί ίδρυσης νέων κομμάτων από τον Αλέξη Τσίπρα και τη Μαρία Καρυστιανού, ο πρωθυπουργός καταρχάς ξεκαθάρισε: “Δεν θα πω τίποτα για κόμματα που ακόμα δεν έχουν ιδρυθεί”.
Αλλά σχολίασε: “Βρίσκω παράξενο να μετρώνται προσδοκίες χωρίς να ξέρουμε τις προγραμματικές προθέσεις των ενδιαφερόμενων”. Σημείωσε επίσης πως: “Το να λες ότι θα φτιάξεις κόμμα, από το να φτιάξεις κόμμα έχει μεγάλη απόσταση.”
Ερωτηθείς με ποιον θα έπινε μία μπυρα εάν είχε ένα ελεύθερο απόγευμα, ο πρωθυπουργός απάντησε: “Θα έπινα μία μπύρα με τον κ. Ανδρουλάκη. Μου κάνει εντύπωση πως μερικές φορές, στα πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης, οι άνθρωποι χάνουν την ευκαιρία να μπορούν να γνωριστούν λίγο καλύτερα σε προσωπικό επίπεδο. Δηλαδή, αισθάνομαι μερικές φορές -και αναφέρω τον κ. Ανδρουλάκη- ότι έχει μια πολύ έντονη πολεμική, μια επίθεση απέναντι στη ΝΔ και σε εμένα προσωπικά.”
Ολόκληρη η συνέντευξη στο ACTION 24