Προσωρινά κρατούμενος παραμένει ο ιδιοκτήτης της «Βιολάντα», μετά τη σύλληψή του και την προθεσμία που έλαβε για να απολογηθεί ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα.
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης, δεν απάντησε στα ερωτήματα σχετικά με το γιατί δεν προέβη σε ενέργειες, παρά τις καταγγελίες που είχαν διατυπωθεί για μυρωδιά αερίου στις εγκαταστάσεις.
Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου της «Βιολάντα» μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Τρικάλων, όπου και θα παραμείνει κρατούμενος έως ότου απολογηθεί.
Νωρίτερα σήμερα το απόγευμα είχε συλληφθεί από στελέχη της Πυροσβεστικής που πήγαν στο εργοστάσιο και του πέρασαν χειροπέδες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα στοιχεία που προέκυψαν είναι ότι πριν από περίπου έξι μήνες ο ιδιοκτήτης είχε ζητήσει προσφορά από ιδιώτη τεχνικό για να αλλάξει όλη την εγκατάσταση, από τις δύο υπέργειες δεξαμενές μέχρι και μέσα στο εργοστάσιο, αλλά τελικά οι εργασίες δεν έγιναν ποτέ, καθώς, σύμφωνα με μαρτυρία, ο επιχειρηματίας θεώρησε ότι η τιμή ήταν ακριβή.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συνεχίζεται η διαρροή προπάνιου, μέχρι που σημειώθηκε η φονική έκρηξη στο εργοστάσιο.
Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι σωληνώσεις που ήταν υπογειοποιημένες, καθώς και οι τέσσερις υπόγειες δεξαμενές προπάνιου που είχε το εργοστάσιο δεν είχαν πιστοποίηση.
Πιστοποίηση είχαν οι δύο υπέργειες δεξαμενές, από τις οποίες έφευγαν οι φθαρμένοι σωλήνες, αλλά δεν υπήρχαν στα επίσημα σχέδια που είχαν υποβληθεί για άδεια πυρασφάλειας.
H στιγμή της σύλληψης
Στη σύλληψη του ιδιοκτήτη της επιχείρησης Βιολάντα, Κωνσταντίνου Τζιωρτζιώτη, προχώρησαν εκ νέου οι Αρχές το μεσημέρι του Σαββάτου, μετά την αναβάθμιση της κατηγορίας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρικάλων.
Ο ιδιοκτήτης της Βιολάντα συνελήφθη λίγο πριν τις 16:00 το μεσημέρι του Σαββάτου στον χώρο του εργοστασίου από στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) .
Η εξέλιξη της νέας συλληψής του ήρθε μετά την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου σε βάρος του, όπως και των άλλων δύο ατόμων που είχαν συλληφθεί και αρχικά, για την έκρηξη και την πυρκαγιά, ύστερα από τα νέα στοιχεία που εντοπίστηκαν κατά τους επιτόπιους ελέγχους.
Πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες , το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου της Βιολάντα είναι έκρηξη με ενδεχόμενο δόλο και ανθρωποκτονία από αμέλεια. Mετατράπηκε δηλαδή σε κακούργημα.
Σημειώνεται ότι ο Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης είχε συλληφθεί και στις 27 Ιανουαρίου μαζί με τον τεχνικό ασφαλείας και τον υπεύθυνο βάρδιας. Τότε τους αποδόθηκαν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια που είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, έκρηξη, εμπρησμό από αμέλεια και σωματικές βλάβες.
Βίντεο καταγράφει καρά καρέ τη σύλληψη του ιδιοκτήτη ο οποίος μεταφέρθηκε στο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων και ακολούθησε η μεταγωγή του στα δικαστήρια, όπου απολογείται για τις νέες κατηγορίες ενώπιον του ανακριτή Τρικάλων.



