Στη διάθεση των κομμάτων οι δικογραφίες του ΟΠΕΚΕΠΕ
Σήμερα (4/4) στις 10:00 το πρωί θα επιτραπεί η πρόσβαση στους βουλευτές, που θα ορίσουν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες, στη δικογραφία που διαβιβάστηκε χωρίς καθυστέρηση στη Βουλή, βάσει του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών.
Η δικογραφία αφορά την υπόθεση των παράνομων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ και σχετίζεται με τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό και την πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή.
Μία ώρα αργότερα, δηλαδή στις 11:00, αναμένεται να παραδοθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας αντίγραφο της δικογραφίας που αφορά 11 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για την ίδια υπόθεση, για τους οποίους ζητείται η άρση ασυλίας.
Οι 11 βουλευτές που κατονομάζονται στη δικογραφία έλαβαν χθες (3/4) το βράδυ.
Η Επιτροπή Δεοντολογίας, όπως έχει ανακοινώσει ο πρόεδρός της Γιώργος Γεωργαντάς, θα συνεδριάσει τη Μεγάλη Τρίτη προκειμένου να διατυπώσει τη γνώμη της επί των αιτημάτων άρσης ασυλίας.