Στο Προεδρικό Μέγαρο στις 12:30 η ορκωμοσία του νέου υφυπουργού – Η παραίτηση Λαζαρίδη προκαλεί τριγμούς στην κυβέρνηση.
Σε εξαιρετικά βαρύ κλίμα πραγματοποιείται σήμερα η ορκωμοσία του Αθανάσιου Καββαδά ως νέου υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο σηματοδοτεί μια εσπευσμένη προσπάθεια ανασύνταξης της κυβέρνησης, μετά τον «σεισμό» που προκάλεσε η αποκάλυψη για το πτυχίο του προκατόχου του.
Από την παραίτηση στην αντικατάσταση
Η τοποθέτηση του κ. Καββαδά κρίθηκε επιβεβλημένη μετά την παραίτηση του Μακάριου Λαζαρίδη, η οποία ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη. Η απομάκρυνση του κ. Λαζαρίδη από το κυβερνητικό σχήμα ήρθε ως άμεση συνέπεια του σκανδάλου που ξέσπασε σχετικά με τη γνησιότητα των ακαδημαϊκών του τίτλων, ένα θέμα που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και πολιτική πίεση στο Μέγαρο Μαξίμου.