Μια ακόμα επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκε στα ανοιχτά της Κρήτης όπου εντοπίστηκαν 29 μετανάστες. Οι επιβαίνοντες βρίσκονταν σε λέμβο σε απόσταση 50 ναυτικών μιλίων νότια και νοτιοανατολικά της Γαύδου και έγιναν αντιληπτοί από drone της Frontex. Στο σημείο έσπευσε πλοίο υπό σημαία Δανίας το οποίο έπλεε στην περιοχή και προχώρησε στην περισυλλογή τους. Η όλη διαδικασία εξελίχθηκε υπό ευνοϊκές καιρικές συνθήκες με τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος ενώ οι διασωθέντες μεταφέρονται πλέον με ασφάλεια στο λιμάνι της Σούδας.
Άλλοι 50 μετανάστες μεταφέρονται στο λιμάνι της Σούδας
Ροή ειδήσεων
Μείνε συνδεδεμένος μαζί μας – η ενημέρωση ξεκινά εδώ!
Ακολούθησέ μας στα social media για να μένεις πάντα ενημερωμένος με τις τελευταίες ειδήσεις, αποκαλύψεις και αποκλειστικό περιεχόμενο από τη Δημοκρατία.
Enjoy the benefits of exclusive reading
Μ.Η.Τ. 252081
© 2026 — Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.
MADE BY MINOANDESIGN
