➜ Οσο δεν ανακοινώνει κόμμα ο Αντώνης Σαμαράς τόσο βγαίνουν οι σαλίγκαροι στο ξέφωτο. Γνωστός αναλυτής, που από τους μυημένους καλείται «ιερομόναχος», άρχισε να διακινεί σενάριο πτώσης του Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρωθυπουργία, με κοινή πρωτοβουλία Σαμαρά και Ανδρουλάκη.
➜ Πραγματικά έχουν λαλήσει. Επειδή στην κυβέρνηση κάνουν κομπρεμί με πασόκους, νομίζουν πως κάνουν και όλοι οι άλλοι τα ίδια. Τι άλλο θα σκεφτούν όταν σφίξουν και οι ζέστες.
➜ Δέκα μονάδες έπεσε το ποσοστό της Ν.Δ. στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (από 51%, 41%) με συνέπεια να χάσει δύο έδρες και την αυτοδυναμία. Το ίδιο συνέβη και στον Πειραιά. Λέτε αυτά τα αποτελέσματα σε επιστημονικούς συλλόγους, που το συντηρητικό στοιχείο είναι παραδοσιακά υπερχειλίζον, να είναι προάγγελος ποσοστών εθνικών αναμετρήσεων; Μας αρέσει, πάντως, που ήταν τόσο σίγουροι για το αποτέλεσμα στη Ν.Δ. ώστε είχαν δώσει οδηγία στον κ. Πατούλη να ζεσταίνει την καρέκλα του για τον κ. Τούτουζα. Η ζωή είναι απρόβλεπτη και γι’ αυτό ενδιαφέρουσα.
Κ.
Από τη στήλη «Έγκυρες Πηγές» της «δημοκρατίας»
