Καταστηματάρχης συνελήφθη μετά τον εντοπισμό 788 παραποιημένων ενδυμάτων με πλαστά σήματα γνωστών εταιρειών σε έλεγχο της ΔΑΟΕ στη Δυτική Αττική
Στη σύλληψη ενός καταστηματάρχη ενδυμάτων στη Δυτική Αττική προχώρησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της ΔΑΟΕ, στο πλαίσιο στοχευμένης επιχείρησης για την αντιμετώπιση της διακίνησης απομιμητικών προϊόντων.
Η έρευνα εντάσσεται στη συνολικότερη δράση των αρχών για τον περιορισμό του παράνομου εμπορίου και την προστασία της αγοράς από προϊόντα, που παραβιάζουν δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
Κατά τον απογευματινό έλεγχο της 17ης Ιουνίου, στον οποίο συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Οικονομίας με τη συνδρομή Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας της ΔΑΟΕ, εντοπίστηκαν σε χώρους του καταστήματος συνολικά 788 τεμάχια παραποιημένων ενδυμάτων. Τα προϊόντα έφεραν πλαστά σήματα γνωστών εταιρειών, γεγονός που οδήγησε άμεσα στην κατάσχεσή τους.
Οι δικαιούχοι των εμπορικών σημάτων ενημερώθηκαν για τα ευρήματα, ενώ από τον έλεγχο δειγμάτων επιβεβαιώθηκε ότι τα κατασχεθέντα είδη αποτελούσαν απομιμήσεις γνήσιων προϊόντων, ενισχύοντας το κατηγορητήριο σε βάρος του ιδιοκτήτη.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή για τα περαιτέρω, ενώ τα παραποιημένα ενδύματα καταστράφηκαν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
