Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (22/07) στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία και πλησίον των διοδίων Αφιδνών.
Για την αντιμετώπιση κινητοποιήθηκαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, στο σημείο μάχονται 65 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ, καθώς και εθελοντές, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν επίσης υδροφόρες του Δήμου Ωρωπού.
Σημειώνεται ότι για τη συγκεκριμένη περιοχή έχει εκδοθεί σήμερα χάρτης πρόβλεψης με ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία 5 – κατάσταση συναγερμού). Παράλληλα, στο σημείο μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για τη διερεύνηση των αιτίων της φωτιάς.

