Συνταρακτικά είναι τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την άγρια κακοποίηση της 37χρονης στην Καλλιθέα, η οποία διανύει τις πιο δύσκολες ώρες της ζωής της έχοντας χάσει τη ζωή του το παιδί που κυοφορούσε. Στην πρώτη της κατάθεση προς τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., το θύμα αποκάλυψε πως ο 28χρονος πρώην σύντροφός της ασκούσε συστηματικά αφόρητες πιέσεις ώστε να τερματίσει την εγκυμοσύνη της, γεγονός που τίθεται πλέον στο επίκεντρο των ερευνών ως το βασικό κίνητρο της επίθεσης.
Το χρονικό της τραγωδίας εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τρίτης (21/7), όταν ο κατηγορούμενος εισέβαλε στην οικία της 37χρονης και άρχισε να την χτυπά αλύπητα με γροθιές και κλωτσιές, ενώ έφτασε στο σημείο να πιέσει με το γόνατό του την κοιλιακή της χώρα. Η γυναίκα, που διένυε τον 5ο μήνα της κύησης, διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Αττικόν». Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των ιατρών που πραγματοποίησαν έκτακτη καισαρική τομή, το παιδί δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, η 37χρονη παραμένει νοσηλευόμενη σε βαρύτατη ψυχολογική κατάσταση. Ο 28χρονος δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης (23/7) στο Θησείο και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες, οι οποίες περιλαμβάνουν την απόπειρα ανθρωποκτονίας, τη βίαιη διακοπή κύησης και την απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης στο πλαίσιο της ενδοοικογενειακής βίας.
