Ηχηρό μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου αποτελεί η απουσία του Κώστα Καραμανλή από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Και τις δύο ημέρες που θα μιλάει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη ο κ. Καραμανλής έχει επιλέξει να βρίσκεται στην Ξάνθη.
Αύριο, Παρασκευή, ο πρώην πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση της Συνεταιριστικής Ενωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ) και αναμένεται, μάλιστα, να μιλήσει με την ιδιότητα του προέδρου της εταιρίας. Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο οι αγρότες όσο και οι παραγωγοί έχουν εξεγερθεί κατά της κυβέρνησης, με πιο πρόσφατες τις έντονες αντιδράσεις παραγωγών από τις Σέρρες κατά του αρμόδιου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μαργαρίτη Σχοινά.
Είναι καταφανές, πάντως, πως η ομιλία του Κώστα Καραμανλή, μόλις μία ημέρα πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλήσει από το βήμα της ΔΕΘ, καταδεικνύει τις ψυχρές σχέσεις που επικρατούν μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού και την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, στις 19.00, στο Παλιό Δημαρχείο Ξάνθης, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μπλιάτκα «Ο στρατηγός και ο κανονιέρης» για τον Αντώνη Αντωνιάδη και τον Μίμη Δομάζο.
Ολα αυτά, μάλιστα, την ίδια ακριβώς στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς ολοένα και πυκνώνει τις εξαιρετικά σκληρές του παρεμβάσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο να αποδομήσουν τα έργα και τις ημέρες της «γαλάζιας» κυβέρνησης.
