Αυξημένες κατά 40% θα είναι οι δυνατότητες φιλοξενίας των στρατιωτικών οικογενειών στο Διδυμότειχο, όπως ανακοίνωσε σήμερα (3/9) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στον Έβρο.
Ο κ. Δένδιας βρέθηκε στο Διδυμότειχο, όπου περιηγήθηκε στα υπό κατασκευή νέα Στρατιωτικά Οικήματα (ΣΟΑ) και ενημερώθηκε αναλυτικά για την πορεία των εργασιών. Τα έργα αυτά υλοποιούνται στο πλαίσιο του Οικιστικού Προγράμματος του υπουργείου Άμυνας, ενώ αντίστοιχες κατασκευές βρίσκονται σε εξέλιξη και στην Ορεστιάδα.
«Ήδη εδώ, στον Έβρο και ειδικά στο Διδυμότειχο, αυξάνουμε κατά 40% τις δυνατότητές μας να φιλοξενηθεί η στρατιωτική οικογένεια. Στην πρώτη του φάση, αυτό το πρόγραμμα αφορά τις ακριτικές και τις νησιωτικές περιοχές κι εντάσσεται στη συνολική μέριμνα για τη στρατιωτική οικογένεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Όπως εξήγησε, πρόκειται για τμήμα της ευρύτερης πολιτικής στήριξης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ανδρών και γυναικών, με στόχο τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, καθώς και της ενίσχυσης των νεότερων στελεχών που επιθυμούν να δημιουργήσουν οικογένεια.
«Στόχος μας είναι ο στρατιωτικός, το στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων να απολαμβάνει το καλύτερο δυνατό επίπεδο ζωής, ώστε η Πολιτεία, σε ανταπόδοση των υπηρεσιών που προσφέρει στην Πατρίδα, να του παρέχει –κι αυτή με τη σειρά της– το επίπεδο ζωής που του αξίζει», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.
Πριν από τη στάση του στα εργοτάξια, ο υπουργός είχε συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνό, ενώ δημοσίευσε δύο φωτογραφίες από την επίσκεψη στα κοινωνικά δίκτυα.
Επισκέφθηκα στο #Διδυμότειχο τα νέα υπό κατασκευή Στρατιωτικά Οικήματα (ΣΟΑ), όπου ενημερώθηκα για την εξέλιξη της κατασκευής τους εδώ, όπως και στην #Ορεστιάδα, στο πλαίσιο του μεγάλου Οικιστικού Προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων. pic.twitter.com/3BDwc59a9c
— Nikos Dendias (@NikosDendias) September 3, 2026