Από νωρίς το μεσημέρι η Κέρκυρα βρέθηκε στο έλεος ισχυρής κακοκαιρίας, με έντονη κεραυνική δραστηριότητα, μεγάλα ύψη βροχής και, κατά τόπους, χαλαζοπτώσεις, ενώ κεραυνός έπεσε σε πολυκατοικία στην περιοχή Κανόνι και άναψε φωτιά στο Φιγαρέτο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να κινητοποιούνταν αμέσως.
Οι πυροσβέστες κινήθηκαν γρήγορα και κράτησαν την εστία στο δώμα του κτιρίου, όπου άμεσα κατάφεραν να φέρουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί τραυματισμοί.
Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες επηρέασαν, όπως αναμενόταν και την αεροπορική κίνηση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας, Δημήτρη Ρούσσο, εννέα αεροσκάφη τέθηκαν σε αναμονή κοντά στο αεροδρόμιο τις πρώτες μεσημεριανές ώρες. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν σε εναλλακτικά αεροδρόμια για λόγους ασφαλείας και αναμένεται να επιστρέψουν στο νησί μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Όμως Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας δεν έμεινε μόνο στο περιστατικό της φωτιάς. αλλά δέχθηκε κλήσεις για δύο πλημμυρισμένα ισόγεια διαμερίσματα στο κέντρο της πόλης, ενώ προχώρησε και σε κοπή δέντρου που εμπόδιζε την κυκλοφορία.
Οι αρμόδιες αρχές υπενθυμίζουν στους πολίτες την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων ασφαλείας και αποφυγής κάθε άσκοπης μετακίνησης, καθώς το καιρικό φαινόμενο παραμένει σε εξέλιξη.
