Μπορεί να ορκίστηκαν ακόμα 30 αστυφύλακες στο Διδυμότειχο, αλλά αυτή η ορκωμοσία έφερε στο προσκήνιο, για πολλοστή φορά, το πρόβλημα του κλειστού σκοπευτηρίου της Σχολής Αστυφυλάκων.
Υπάρχει ένα κτίριο, 4.000 τ.μ., που στεγάζει το κλειστό σκοπευτήριο ολυμπιακών προδιαγραφών και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ελλάδα, ύστερα από αυτό που έγινε για τους Ολυμπιακούς στην Αθήνα. Μόνο που δεν μπορεί ακόμη και σήμερα να χρησιμοποιηθεί, γιατί δεν έχει τη βασική αίθουσα -το κυρίως σκοπευτήριο-, δηλαδή αυτό για το οποίο ξεκίνησε και δημιουργήθηκε, με διάθεση ποσού 3 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Στο κτίριο λειτουργούν μόνο η αίθουσα προετοιμασίας και η αίθουσα αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας.
Η βασική αίθουσα δεν υπάρχει, καθώς το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί. Κι αυτό ισχύει από την εποχή του νομάρχη Νίκου Ζαμπουνίδη, που άρχισε να κατασκευάζεται, αλλά παρέμεινε όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να έχει ολοκληρωθεί. Και όλα αυτά ενώ χρειάζονται μόλις 300.000 ευρώ για να ολοκληρωθεί, τη στιγμή που το ΚΥΤ Φυλακίου κόστισε 23 εκατ. ευρώ για να φιλοξενηθούν οι λαθρομετανάστες!
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανθρώπων που γνωρίζουν το ζήτημα, απαιτούνται περίπου 300.000 ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο θα δώσει δεκάδες πλεονεκτήματα στη Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου. Από την εκπαίδευση των δόκιμων αστυφυλάκων, προφανώς όλων των σχολών της βόρειας Ελλάδας των Συνοριοφυλάκων, αλλά και των αστυνομικών που υπηρετούν στον Εβρο και στη Θράκη γενικότερα, μέχρι και τη μετατροπή της σχολής σε κέντρο εκπαίδευσης της Frontex.
Μήπως τελικά για όλα όσα προαναφέραμε δεν ολοκληρώνεται γιατί η Σχολή Δόκιμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου θα γίνει κέντρο εκπαίδευσης όχι μόνο για Ελληνες αστυνομικούς, αλλά και για ξένους, προσθέτοντας υπεραξία στις εγκαταστάσεις της σχολής αλλά και όλης της περιοχής;

