Τραγική τροπή λαμβάνει η επέλαση της κακοκαιρίας στη Ρόδο, καθώς ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στην παραλία Στεγνά, την ώρα που οι καταρρακτώδεις βροχές έχουν προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες και τεράστιες καταστροφές σε διάφορες περιοχές του νησιού.
Η σορός του βρέθηκε από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, καλυμμένη από φερτά υλικά, ενώ οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του παραμένουν προς το παρόν αδιευκρίνιστες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για έναν νεαρό άνδρα, περίπου 25 ετών. Συνολικά τέσσερα οχήματα παρασύρθηκαν στη θάλασσα και σε ένα από αυτά φέρεται να βρισκόταν το θύμα της κακοκαιρίας, που δεν πρόλαβε να εγκαταλείψει το αυτοκίνητο.
Σφυροκοπά η κακοκαιρία τη Ρόδο
Την ίδια ώρα, δραματικές είναι οι εικόνες που καταγράφονται σε αρκετές περιοχές της Ρόδου, καθώς η σφοδρή βροχόπτωση προκάλεσε την υπερχείλιση ρεμάτων, με τα ορμητικά νερά να κατακλύζουν δρόμους και να παρασύρουν οχήματα μέχρι τη θάλασσα.
Ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα καταγράφονται στην περιοχή του Αρχαγγέλου, όπου ένα αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα νερά. Σύμφωνα με τη «Ροδιακή», στο όχημα δεν επέβαινε κανείς τη στιγμή του περιστατικού, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει τραυματισμός.
Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο παραμένει δύσκολη, καθώς οι μεγάλες ποσότητες νερού που συγκεντρώθηκαν σε δρόμους και χαμηλά σημεία έχουν δημιουργήσει επικίνδυνες συνθήκες για τους οδηγούς και τους πεζούς.
Νωρίτερα, η Πολιτική Προστασία είχε ενεργοποιήσει το 112, καλώντας κατοίκους και επισκέπτες της Ρόδου να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών.
Δραματικές εικόνες στο νησί της Ρόδου παρασύρονται αυτοκίνητα στην θάλασσα.
Βίντεο : Axantek https://t.co/YzL3t1cTO5
— Forecast Weather Greece (@ForecastGreece) October 14, 2026

