Γκρίνμπεργκ από μακριά και Σαμαράς ως αντίπαλο δέος του Μητσοτάκη

Γιατί η απογοήτευση από την κεντροαριστερά μπορεί να ενισχύσει την υποψηφιότητα Σαμαρά και να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες ενόψει εκλογών

➜ Δεν υποτιμούμε ποτέ τους ειδικούς. Αλλά, από την άλλη, δεν τους υπερτιμούμε κιόλας. Είναι θέμα τιμής για το ελληνικό μυαλό. Οπου υπάρχει. Αναφερόμαστε στα ρεπορτάζ του κυριακάτικου Τύπου για το νέο ραπόρτο τού εξ αποστάσεως Αμερικανού συμβούλου του πρωθυπουργού κ. Γκρίνμπεργκ, ο οποίος στο παρελθόν, στα νιάτα του, διετέλεσε σύμβουλος μεγάλων ηγετών.

➜ Τι λέει το ραπόρτο του; Οτι ο Τσίπρας είναι ψεύτης και αφερέγγυος. Αυτό το ξέρουν και στο τελευταίο καφενείο. Οτι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι βαρετός. Αυτό το ξέρουν και στην Κρήτη. Οτι ο Αντώνης Σαμαράς είναι πολιτικά επικίνδυνος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό το ξέρει όλος ο ντουνιάς.

➜ Η ειδησεογραφία και τα ευρήματα του κυρίου είναι το μέτρο του σεβασμού που έχει η ελληνική πολιτική προς τον εαυτό της. Θέλει ακόμα και τα οφθαλμοφανή να της τα υποδεικνύουν ξένοι για να έχουν αξιοπιστία. Δουλεία και στις αναλύσεις!

➜ Εμείς στην ανάλυση του κυρίου Γκρίνμπεργκ θα προσθέσουμε δύο στοιχεία που δεν μπορεί να δει από μακριά, στη Φιλαδέλφεια της Αμερικής.

➜ Το πρώτο είναι πως ο Τσίπρας είναι αφερέγγυος πράγματι, αλλά είναι πολύ ικανός στο καταστροφικό παιχνίδι και μπορεί να ανοίξει θέματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσα στην προεκλογική εκστρατεία. Που μπορεί να μην ωφελήσουν τον ίδιο εκλογικά, αλλά άλλους.

➜ Το δεύτερο είναι πως ο Αντώνης Σαμαράς θα εξελιχθεί, προϊόντος του χρόνου, εφόσον ιδρύσει το κόμμα, σε βασικό αντίπαλο του πρωθυπουργού. Διότι ιστορικά ο Σαμαράς συγκεντρώνει στο πρόσωπό του την αντιμητσοτακική ψήφο σε διάφορες περιόδους. Και αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας εξελέγη κυρίως ως αντιμητσοτακικός, ως απόρριψη ενός μοντέλου και μετά όλα τ’ άλλα.

➜ Αυτό δεν θα τους το πει καμία Τεχνητή Νοημοσύνη. Ούτε θα τους πει η Τεχνητή Νοημοσύνη πως η απογοήτευση για την κεντροαριστερή αντιπολίτευση θα ενισχύσει την υποψηφιότητα Σαμαρά. Η δήλωση του αριστερού Λάκη Λαζόπουλου είναι μια πρώτη ένδειξη για το τι μορφή μπορεί να πάρει η ψήφος κατά τον κυρίου Μητσοτάκη όταν η αριστεροί καταλάβουν ότι το αδιέξοδο των κομμάτων τους είναι εμπόδιο στην ήττα του πρωθυπουργού.

Κ.

Από τη στήλη «Έγκυρες Πηγές» της «δημοκρατίας»

Ποιος έστησε την Κίμπερλι στα… πέντε μέτρα

Με ρωτούσαν μερικοί φίλοι πώς μετά το πρώτο δηλητηριώδες δημοσίευμα της «Wall Street Journal» για την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ διακινδύνευσα την πρόβλεψη ότι… αργά ή...