Ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Καϊράτ θέλει τη νίκη για το 2/2
Να σπάσει τον… πάγο
Να πάρει αποτέλεσμα και να αγγίξει οκτάδα! Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη ευρωπαϊκή μάχη του Παναθηναϊκού κόντρα στην Καϊράτ Αλμάτι έχει αρχίσει για τα καλά, αφού η ομάδα του Τζέικομπ Νίστρουπ ρίχνεται σήμερα το απόγευμα (17.30) στη μάχη για τη δεύτερη αγωνιστική της League Phase του UEFA Conference League.
- Από τον Γιώργο Σηφάκη
Οι «πράσινοι», πέρα από την ομάδα του Καζακστάν που είναι ένας αξιόμαχος αντίπαλος και θέλει προσοχή, έχουν να αντιμετωπίσουν και το ψύχος. Η θερμοκρασία την ώρα του αγώνα θα είναι στο -1 και αυτή είναι η αιτία που η αναμέτρηση διεξάγεται τόσο νωρίς.
Ο Δανός προπονητής έχει έτοιμα τα πλάνα του και, παρά τις σκέψεις για αλλαγές, δείχνει διατεθειμένος να αφήσει στην άκρη το εκτεταμένο rotation, επιμένοντας συνειδητά στη φιλοσοφία του και στη συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να παρατάξει την πιο ισχυρή και έτοιμη ενδεκάδα.
Ετσι θα ξεκινήσουν κάτω από τα δοκάρια ο Πένια, στην αμυντική γραμμή ο Καλάμπρια στο δεξί άκρο, ο Κυριακόπουλος στο αριστερό, ενώ το κέντρο της άμυνας θα θωρακίσουν οι δύο Ολλανδοί «πύργοι» Ντε Φράι και Φαν Ντρόγκελεν. Στη μεσαία γραμμή, η παρουσία του Καμαρά θεωρείται δεδομένη, ο Λούζα λογικά θα είναι ο παρτενέρ του και πίσω από τον επιθετικό θα είναι ο Κάγκουα.
Στη γραμμή κρούσης, η απουσία του τραυματία Ουναΐ περιορίζει τις επιλογές και ανακατεύει την τράπουλα για το τεχνικό τιμ. Ο Αντίνο έχει «κλειδώσει» την αριστερή πλευρά, ενώ στα δεξιά ο Λιβάι Γκαρσία έχει τον πρώτο λόγο. Ωστόσο, ο Ταμπόρδα πιέζει σοβαρά για τη φανέλα του βασικού. Για τη θέση του κεντρικού επιθετικού ο Τεττέη προσφέρει την απαραίτητη ταχύτητα που χρειάζεται η ομάδα στις αντεπιθέσεις, αλλά, από την άλλη, ο εξαιρετικά φορμαρισμένος Ντέσερς βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα δίχτυα.
Πρόκειται για ένα δίλημμα που θα ξεκαθαρίσει λίγο πριν από το ματς. Παράλληλα, ο Ετιέν Καμαρά μίλησε εν όψει του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Καϊράτ Αλμάτι, τονίζοντας πως ο μεγάλος στόχος του «Τριφυλλιού» είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Δουλεύουμε σκληρά καθημερινά, προφανώς στόχος είναι το πρωτάθλημα, σήμερα θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Εμείς πάμε παιχνίδι με παιχνίδι, να μην κοιτάμε μακριά».
Νίστρουπ: «Να κρατήσουμε την μπάλα και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες»
Αισιόδοξος για την έκβαση της σημερινής αναμέτρησης με την Καϊράτ παρουσιάστηκε ο Τζέικομπ Νίστρουπ. Ο Δανός τεχνικός εξέφρασε τη στενοχώρια του για τον τραυματισμό του Ουναΐ, τονίζοντας τη σημασία που έχει για την ομάδα η απώλεια, ενώ μίλησε για το ροτέισον που γίνεται και τη σταθερότητα που αποτελεί «κλειδί» για τον Παναθηναϊκό: «Είναι η δεύτερη φορά που παίζω με την Καϊράτ μέσα σε έναν χρόνο. Την προηγούμενη χρονιά την αντιμετώπισα στα προκριματικά του Champions League με την Κοπεγχάγη. Εχουμε αναλύσει αρκετά τον σύλλογο αυτό. Τα έχουν πάει καλά τους τελευταίους μήνες».
Για τις απουσίες και τα γκολ που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός στα δύο τελευταία ματς: «Οι Γιάγκουσιτς και Ουναΐ είναι εκτός για αύριο (σ.σ.: σήμερα), ευτυχώς ο πρώτος όχι για μεγάλο διάστημα, όπως ο Μαροκινός, που είναι τεράστια απουσία, αφού πρόκειται για έναν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Λυπούμαστε γι’ αυτόν, δεν το άξιζε. Πρέπει να είμαστε καλοί με την μπάλα και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Πάντα υπάρχουν πράγματα να βελτιώσουμε, όπως το να μη δεχτούμε γκολ». Τέλος, για το ροτέισον είπε: «Πολλοί δουλεύουν σκληρά και αξίζουν να παίζουν περισσότερο. Ολοι όμως παίζουν στον Παναθηναϊκό και ξέρουν ότι υπάρχει ανταγωνισμός».
