Επιστολή σε Τσίπρα για την απεργία στα λιμάνια

Εναντίον όλων των επαγγελματικών τάξεων που εξαρτώνται άμεσα από την ομαλή λειτουργία του λιμανιού Θεσσαλονίκης στρέφονται οι κυλιόμενες απεργίες των εργαζομένων στον ΟΛΘ, ως αντίδραση στην ιδιωτικοποίησή του, σύμφωνα με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης, που απηύθυναν χθες σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται, σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία η χώρα και οι παραγωγικές τάξεις είναι στο χείλος της καταστροφής, δίνοντας τη χαριστική βολή σε μια σειρά παραγωγικών κλάδων της Θεσσαλονίκης, τη στιγμή που η ανάπτυξη είναι το ζητούμενο στις μέρες μας» αναφέρει η επιστολή, που υπογράφεται από τους Συνδέσμους Βιομηχανιών και Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, τα τρία επιμελητήρια της πόλης, τον Εμπορικό Σύλλογο και τους Συλλόγους Ναυτικών Πρακτόρων και Εκτελωνιστών Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, οι φορείς κάνουν έκκληση στον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει άμεσα, ώστε να λυθεί το φλέγον ζήτημα της λειτουργίας του λιμένα, καθώς, σε αντίθετη περίπτωση, οι αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία θα είναι ανυπολόγιστες.

Χθες ξεκίνησαν οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, με τους εργαζομένους να ζητούν την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων και την κατοχύρωση των εργασιακών τους σχέσεων. Οι εργαζόμενοι, που πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις και πορείες και στις δύο πόλεις, χαρακτηρίζουν τις δρομολογούμενες ιδιωτικοποιήσεις αντιαναπτυξιακή πράξη και όχι μοντέλο εθνικής λιμενικής πολιτικής.

Μαρία Μαθιοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα