Σε όλη την Ευρώπη εορτάστηκαν τα 25 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Η Ευρώπη δεν ξεχνά τα ολοκληρωτικά καθεστώτα κομμουνιστικού τύπου, τα εγκλήματά τους, τα στρατόπεδα καταναγκαστικών έργων, τις μυστικές αστυνομίες, όπως η ανατολικογερμανική Στάζι, που καταδυνάστευαν τη ζωή των πολιτών. Στην Ελλάδα, όμως, η ιδεολογική κυριαρχία της Αριστερά οδηγεί μερικές φορές σε φαινόμενα αυτο-λογοκρισίας, με αποτέλεσμα να μην τιμούμε αυτή τη σημαντική επέτειο και να μη διδάσκουμε στα παιδιά μας το ερεβώδες και απάνθρωπο πρόσωπο των μαρξιστικών, λενινιστικών και σταλινικών καθεστώτων.
Η κοινωνία μας δεν χρειάζεται φανατισμούς και διχασμούς. Πολλά δεινά επέφεραν οι διχόνοιες. Ομως, η εθνική ενότητα δεν μπορεί να βασίζεται στο ψεύδος και στη μονομερή θεώρηση των γεγονότων. Ο αγώνας για την εδραίωση της δημοκρατίας θα έχει επιτυχία μόνο όταν οι νέοι μας μάθουν να απορρίπτουν συνειδητά όλες τις μορφές του ολοκληρωτισμού, και τη μαύρη και την κόκκινη.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 2009 έχει ορίσει να τιμάται η 23η Αυγούστου ως η Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ναζισμού και του Σταλινισμού. Στις 23/08/1939 υπεγράφη το Σύμφωνο Ρίμπεντροπ – Μόλοτοφ, με το οποίο η χιτλερική Γερμανία και η ΕΣΣΔ του Στάλιν συμμάχησαν για να διχοτομήσουν την Πολωνία. Στην Ελλάδα γιατί δεν τιμάται αυτή η ημέρα;
Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει εκδώσει έγγραφη σύσταση, με την οποία ζητεί να διδάσκονται στα σχολεία όλων των ευρωπαϊκών χωρών τα εγκλήματα του ναζισμού και των κομμουνιστικών ολοκληρωτικών καθεστώτων. Στα ελληνικά σχολικά βιβλία εφαρμόζεται αυτή η σύσταση;
Η ανανεωτική Αριστερά στην Ελλάδα διαχωρίζει τη θέση της από τον Στάλιν, αλλά συνεχίζει να τιμά τον Λένιν. Μόλις προσφάτως, σε ομιλία του προς τα στελέχη του κόμματός του, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον Λένιν. Ας μας απαντήσουν, λοιπόν, ο πρόεδρος και οι λενινιστικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ: Ποια είναι η άποψή τους για την κόκκινη τρομοκρατία που επέβαλε ο Λένιν κατά τα πρώτα χρόνια μετά την επιβολή των Μπολσεβίκων; Η διεθνής βιβλιογραφία καταγράφει τη μαζική εκτέλεση αντιφρονούντων, κυρίως κληρικών και μοναχών, και την κατεδάφιση ορθόδοξων ναών με εντολή του Λένιν.
Πόσο γνωστά είναι στη χώρα μας τα εκατομμύρια θύματα του κομμουνιστικού καθεστώτος της Καμπότζης, το οποίο είχε ως σύνθημα τη φράση «Καταργούμε τον Θεό»; Οι δίκες των υπευθύνων συνεχίζονται ακόμη.
Προτείνω στους νέους μας να διαβάσουν ορισμένα αξιόλογα βιβλία, όπως το «Φωτιά και Τσεκούρι» του Ευάγγελου Αβέρωφ, τη «Μαύρη Βίβλο του Κομμουνισμού», την οποία συνέγραψαν Γάλλοι αριστεροί ιστορικοί με επικεφαλής τον Στεφάν Κουρτουά (στα ελληνικά από τις εκδόσεις Εστρία) και τον βίο του αγίου Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας.
Κωνσταντίνος Χολέβας