ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ

Ο λαός τιμωρεί όσους θίγουν τα θαυματουργά λείψανα των αγίων μας

Ελυσαν όλα τα προβλήματα της χώρας οι συριζαίοι και τώρα τα έβαλαν με το ιερό σκήνωμα της αγίας Βαρβάρας! Βγήκαν οι εκπρόσωποί τους -δεν αγνοώ τις τιμητικές εξαιρέσεις- και άρχισαν να μιλούν για ειδωλολατρία μη μπορώντας να εξηγήσουν τη μεγάλη προσέλευση προσκυνητών στα άγια λείψανα που ήλθαν από τη Βενετία. Η προσβολή στην ορθόδοξη πίστη του λαού μας δείχνει ότι η δήθεν πρόοδος, την οποία θέλουν να επιβάλουν, έχει στόχο να αποκόψει τον Ελληνισμό από τα ιερά και τα όσιά του, από τις ζωογόνες ελληνορθόδοξες ρίζες.

Μιλούν ποιοι; Οι οπαδοί της Αριστεράς στην Ελλάδα, οι οποίοι στα νεανικά τους χρόνια έσπευδαν να προσκυνήσουν τη μούμια του Λένιν στη Μόσχα! Το ταριχευμένο σώμα ενός ανθρώπου, ο οποίος επέβαλε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς και ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο εκατομμυρίων πολιτικών αντιπάλων του. Δεν τους ενόχλησαν ο Λένιν και τα εγκλήματά του. Τους ενόχλησε η μεγαλομάρτυς αγία Βαρβάρα, η οποία χαρίζει ελπίδα, παρηγοριά και πνευματική ανάταση σε κάθε προσκυνητή.

Δίπλα στους προσκυνητές της μούμιας του Λένιν ήλθαν να προστεθούν και οι ιδεολογικοί κληρονόμοι του αθεϊστικού Διαφωτισμού. Τους ενόχλησε η συμμετοχή του Πυροβολικού μας στην υποδοχή των αγιασμένων λειψάνων. Στο όνομα ενός απονεκρωμένου και άκαμπτου ορθολογισμού αγνοούν την ιστορία και την παράδοση των προστατών αγίων. Αγνοούν ότι η αγία Βαρβάρα εμψυχώνει τους πυροβολητές μας στη νόμιμη άμυνα του πατρώου εδάφους. Λησμονούν ή θέλουν να λησμονούν ότι η αγία Βαρβάρα είναι η προστάτις του Πυροβολικού πολλών στρατών του δυτικού κόσμου, όπως των ΗΠΑ, της Αγγλίας, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας κ.ά. Συλλαμβάνονται αδιάβαστοι όταν υποτιμούν τη σημασία των προστατών αγίων για έθνη, πόλεις και στρατεύματα. Είναι οπισθοδρομική η Αγγλία που έχει ως προστάτη της τον άγιο Γεώργιο; Δεν είναι Ευρωπαίοι οι Ιταλοί που τιμούν την αγία Βαρβάρα ως προστάτιδα των πυροσβεστών τους;

Ο δυτικός Διαφωτισμός, τον οποίο αναφέρουν κολακευτικά σημαντικοί εκπρόσωποι ορισμένων κομμάτων, είχε έντονες αντιχριστιανικές τάσεις. Οταν, λοιπόν, στα τέλη του 18ου αιώνος κατέλαβαν για λίγα χρόνια τα Επτάνησα οι Γάλλοι επαναστατικοί στρατιώτες (οι λεγόμενοι Δημοκρατικοί), προσπάθησαν να αποκόψουν τους Κερκυραίους από τον ιερό δεσμό τους με το λείψανο του αγίου Σπυρίδωνος και αποφάσισαν να κρύψουν τον άγιο σε υπόγειο. Τότε εξεγέρθηκε ο ορθόδοξος λαός της Κερκύρας και η αντίδραση αυτή υπήρξε η κυρία αιτία της απομακρύνσεως των Γάλλων Δημοκρατικών. Ας το έχουν υπ’ όψιν τους οι οπαδοί των αντιχριστιανικών ιδεολογιών ότι αυτός ο λαός απορρίπτει και τιμωρεί όσους προσβάλλουν τα θαυματουργά λείψανα των αγίων μας.
Οι αθεϊστικές ιδεολογίες απέτυχαν και κατέρρευσαν παταγωδώς. Η Ορθοδοξία είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του λαού μας.

Κωνσταντίνος Χολέβας 

*Πολιτικός επιστήμων

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα