ΟΙ ΠΥΡΗΝΕΣ

Το Προσφυγικό και οι εθνικές συνέπειες των επιλογών του ΣΥΡΙΖΑ

Από μία άποψη, αγαπητοί αναγνώστες, είστε τυχεροί. Τουλάχιστον εσείς δεν είστε υποχρεωμένοι να διαβάζετε τις απίστευτες ανοησίες που διατυπώνονται με σοβαροφανή τρόπο στα περίφημα non paper του Μαξίμου. Στα σημειώματα που επιχειρείται να δικαιολογηθούν οι κυβερνητικές ασυναρτησίες σε κολοσσιαία ζητήματα εθνικής ασφαλείας. Εχετε άλλες σκοτούρες εσείς. Εμείς όμως;

Εμείς, που πρέπει να γράψουμε, τι φταίμε; Είμαστε υποχρεωμένοι να υποστούμε τη βάσανο του διαβάσματος και της μελέτης χωρίς να βάλουμε σε κίνδυνο την ψυχική μας υγεία. Σας βεβαιώ ότι δεν είναι πάντοτε μια ευχάριστη διαδικασία! Κατά καιρούς μάς ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Κάτι τέτοιο συνέβη προχθές, όταν απαιτήθηκε για λόγους ενημέρωσης να διαβάσω ένα κυβερνητικό σημείωμα για το Προσφυγικό. Ηταν ξεκάθαρα προφανές ότι αυτοί που το υπαγόρευσαν, όχι αυτοί που το έγραψαν, δεν έχουν καμία απολύτως συναίσθηση για τις επικίνδυνες προεκτάσεις του ζητήματος που χειρίζονται· για τις εθνικές συνέπειες των επιλογών ΣΥΡΙΖΑ.

Προσεγγίζουν το Προσφυγικό με κριτήρια αλληλεγγύης -σωστό-, υποψιάζονται ότι η εγκατάσταση μεγάλου αριθμού προσφύγων στην επικράτεια θα δημιουργήσει προβλήματα κοινωνικής συνοχής -σωστό-, με εντυπωσιάζει όμως που δεν αναλογίζονται καθόλου το ζήτημα εθνικής ασφάλειας που προκύπτει. Τι μπορεί να σημαίνουν για το μέλλον οι διάσπαρτοι μουσουλμανικοί πυρήνες ανά την επικράτεια και ειδικά στη βόρεια Ελλάδα; Τι μπορεί να σημαίνουν σε μια εποχή όπου οι Τούρκοι πασχίζουν να στήσουν πανελλαδικό κόμμα μουσουλμάνων από τον Εβρο έως την Κρήτη και τη δυτική Μακεδονία έως τα Δωδεκάνησα; Οι άνθρωποι είναι στον κόσμο τους! Και επειδή δεν καταλαβαίνουν τι γράφουν, μας πληροφορούν υπερηφάνως ότι θα ιδρύσουν κέντρα προσωρινής εγκατάστασης μουσουλμάνων προσφύγων στη βόρεια Ελλάδα! Καλά διαβάσατε, στη βόρεια Ελλάδα! Εκεί όπου έχουν οι Τούρκοι δύο προξενεία, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Κομοτηνή.

Πόσα καντάρια βλάκας πρέπει να είναι κανείς για να κάνει μια τόσο αστόχαστη επιλογή! Πόσο ανόητος! Και να μην είχαμε εμπειρία και γνώση από τέτοιες επιλογές, να έλεγα
«εντάξει, δικαιολογούνται». Αλλά «πιλότος» για την ασύλληπτη αυτή ανοησία υπήρξε και ξέρουμε: ήταν η απόφαση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης επί Ν.Δ. να καταργήσει τις Σχολές Αστυνομίας στη Θράκη προκειμένου να φυλακίζονται εκεί όσοι παράνομοι μετανάστες περνούσαν τον φράχτη του Εβρου. Οι αναταραχές που ξέσπασαν προ έτους εκεί μεταξύ χριστιανών κατοίκων και Πακιστανών μεταναστών, που έβαλαν φωτιές στις εγκαταστάσεις, είναι γνωστές τοις πάσι. Τι θέλουν λοιπόν να κάνουν στην κυβέρνηση με την εγκατάσταση προσφύγων στη βόρεια Ελλάδα; Να βάλουν φωτιά σε μια περιοχή όπου υπάρχει προσάναμμα; Διαβάστε πρώτα τα Απόρρητα Σχέδια Εθνικής Αμυνας! Ισως καταλάβετε τι έγκλημα πάτε να κάνετε.

Μανώλης Κοττάκης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα