Άγιος Βασίλης έφτασε με δώρα φορτωμένος

Αγαπημένοι μου φίλοι, πριν απ’ όλα σας εύχομαι χαρούμενο, ευτυχισμένο και γεμάτο υγεία το 2024.

  • Tου Χρήστου Μπολώση

Είναι έθιμο αυτές τις μέρες των εορτών οι άνθρωποι να ανταλλάσουν, μαζί με τις ευχές και  δώρα. Κύριος εκφραστής βέβαια των δώρων ο Άγιος Βασίλης, ο οποίος έχει καθιερωθεί με την μορφή που επέβαλε γνωστό αναψυκτικό σε μία από τις πρώτες της  διαφημίσεις.

Για εμάς τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, ο Άγιος Βασίλης δεν είναι ο ροδαλός χοντρομπαλάς, αλλά ο ασκητικός Μέγας Βασίλειος  που γεννήθηκε από Έλληνες  γονείς το 330 μ. Χ. στην Καισάρεια της Καππαδοκίας. Πέραν των καθαρά εκκλησιαστικών του καθηκόντων ο Βασίλειος  διακρίθηκε για το φιλανθρωπικό του έργο, με αποκορύφωμα  την ίδρυση και λειτουργία ενός κοινωνικού φιλανθρωπικού συστήματος, του Πτωχοκομείου ή «Βασιλειάδας», η οποία υπήρξε ένας πρότυπος οίκος για τη φροντίδα των ξένων, την ιατρική περίθαλψη των φτωχών άρρωστων και την επαγγελματική κατάρτιση των ανειδίκευτων. 

Το ενδιαφέρον του Βασιλείου για τα ευρύτερα κοινωνικά προβλήματα του λαού καταδεικνύεται από επιστολές του, με τις οποίες προσπαθούσε να λύσει προβλήματα εργαζομένων στα ορυχεία του Ταύρου της Μικράς Ασίας, ορφανών, αδικημένων, ασθενών και απόρων οπότε και καθιέρωσε τη διανομή αγαθών — τρόφιμα, ρούχα, χρήματα — και κάθε είδους βοήθειας σε φτωχές οικογένειες, άπορους κ.λπ. 

Από αυτή  λοιπόν την φιλανθρωπική δραστηριότητα  Αγίου Βασιλείου, προέκυψε και ο συνδυασμός του Αγίου που φέρνει δώρα την πρωτοχρονιά. Τώρα πώς από την ασκητική μορφή του σεπτού Ιεράρχη, καταλήξαμε στην γεμάτη χοληστερίνη και αρτηριακή πίεση μορφή του Santa Claus, τα είπαμε στην αρχή.

Πάντως έτσι κι’ αλλιώς ο Άγιος Βασίλης έφερε και εφέτος δώρα σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Σε άλλους πλούσιας και σ’ άλλους φτωχικά. Φυσικά δεν θα μπορούσε να παραλείψει και τους πολιτικούς μας αλλά και άλλους παράγοντες της δημόσιας ζωής. 

Το εξαιρετικό δίκτυο κατάσκοπων, που έχουμε αναπτύξει και το οποίο έχουμε εξοπλίσει με το τελευταίας τεχνολογίας σύστημα Predator, μας ενημέρωσε για το τι δώρα δέχτηκαν οι επώνυμοι (λες κι΄ εμείς είμαστε ανώνυμοι).

Και επειδή από Θεού (έστω και από Μωυσή) άρξασθε, αρχίζουμε με τον πρωθυπουργό.

Να λοιπόν τι έφερε ο Άη Βασίλης, κανονικός ή… αναψυκτικός στους  διαφόρους:

Στον κ. Μητσοτάκη ένα μαχαίρι. Όχι όμως σαν το μαχαίρι που κρατούσε ο Μίλτος (Γ. Φούντας)  και απειλούσε την Στέλλα (Μ. Μερκούρη) στην ομώνυμη ταινία (ξέρετε «Στέλλα φύγε κρατάω μαχαίρι» και η Στέλλα δεν έφευγε και τόφαγε τελικά το κεφάλι της).

Εδώ μιλάμε για ειδικό μαχαίρι το οποίο έχει την ιδιότητα να μπαίνει μόνο του στο κόκκαλο. Του  λες επί παραδείγματι «Τέμπη» και αμέσως αρχίζει την έρευνα. Του λες «Μάνδρα» και σου βγάζει χαρτί και καλαμάρι τους ενόχους. Του λες «Καραϊβάζ» και να στο πιάτο σου οι δολοφόνοι του. Τέτοια πράματα, όμορφα και νοικοκυρεμένα. Μερικές φήμες, αλλά μέχρι την ώρα αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί, λένε ότι ο κ. Μητσοτάκης αγανακτισμένος το γύρισε πίσω το μαχαίρι λέγοντας «άει να μου χαθείς παλιόπραμα».

Στον κ. Γεραπετρίτη ένα σετ εμπλάστρων «Καλογήρου» και ένα φάκελο με έμπλαστρα Λέοντος σε συσκευασία 4+1. Σωστός ο Άγιος. Εμ τόσες υποκλίσεις κάνει ο άνθρωπος, μη μας πάθει και κανένα λουμπάγκο!

Στον κ. Οικονόμου, υπουργό ΠΡΟΠΟ, έφερε αρκετά δώρα. Πρώτα πρώτα ένα εγχειρίδιο ηγεσίας, καθώς επίσης και έναν ειδικό προβολέα, με τον οποίο θα ρίχνει άπλετο φως στις σκοτεινές υποθέσεις (και έχει πολλές). Τέλος  μια λίστα με άλλα 3.567 ονόματα υπόπτων για περιστατικά βίας, για να τα παραδώσει στην κα Αδειλίνη. Η παράδοση θα γίνει μετά από  κοινή πορεία με τον κ. Βρούτση, συνοδεία λαϊκών οργάνων αρχικώς και της μπάντας του Δήμου στη συνέχεια. Θα προηγείται συνεργείο της Φίνος Φιλμ. Μετά την παράδοση, θα ακολουθήσει παράσταση Καραγκιόζη. Τρέξατε, τρέξατε. Γέλια, γέλια, γέλια (σημείωση: τα δώρα αυτά στον κ. Οικονόμου τα έφερε όταν ακόμα διέπρεπε ως υπουργός πριν τον αναδομήσει – ορθότατα –  ο κ. Μητσοτάκης).

Στον κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο εκ Καισαρείας Άγιος, επεφύλαξε μια όμορφη έκπληξη. Του έφερε ένα ακριβές αντίγραφο  ενός Βιβλιαρίου Ενσήμων του ΙΚΑ, για να ο τοποθετήσει σε περίοπτη θέση στην βιβλιοθήκη του για να του θυμίζει ότι κάτι τέτοιο ουδέποτε χρησιμοποίησε.

Ο Άγιος Βασίλης δεν ξέχασε ούτε τους – κατ’ αλφαβητική σειρά – κ.κ. Βορίδη,  Γεωργιάδη και Πλεύρη. Σ’ αυτούς έφερε την μελέτη «Γενίτσαροι. Μύθος και πραγματικότητα». Επίσης τους έφερε και το ανέκδοτο ακόμα «Εγχειρίδιο της καλής κωλοτούμπας». Χιουμορίστας ο Άγιος.

Στον κ. Δένδια, έφερε ένα επιτραπέζιο ομοίωμα του Στρατηγού κ. Φλώρου για  να στολίζει το γραφείο του. Τόση αγάπη πιά;…

Στους υπολοίπους βουλευτές και υπουργούς της ΝΔ, δεν έφερε δώρα, αλλά τους απένειμε Χρυσά Αριστεία Ανδρείας, διότι πάντοτε εκφράζουν την γνώμη τους με θάρρος και παρρησία αναφωνώντας: «Ναι σε όλα»

Και στον κ. Φλώρο έφερε κάτι, αλλά δεν μάθαμε τι ακριβώς. Το Predator δεν λειτούργησε. Γίνονται κι΄ αυτά…

Στον κ. Αλαφούζο, μαζί με τον Τερίμ, έφερε και ένα φέσι τουρκικής κατασκευής και προελεύσεως να το φοράει όταν βλέπει τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού και τα τουρκοσίριαλ του Σκάϊ. 

Ούτε τον κ. Κουτσούμπα ξέχασε ο Άγιος παρόλο που ο σύντροφος Μήτσος δεν τον πολυπάει. Του έφερε λοιπόν ένα αγαλματάκι του Στάλιν ντυμένου Αϊβασίλη και ένα του Λένιν ντυμένου ξωτικό. 

Στον κ. Κασελάκη έφερε ένα φόρτωμα σκυλοτροφές  και πολλές ευχές για βίον ανθόσπαρτον.

Στον κ.  Ανδρουλάκη έφερε ομιλίες του Ανδρέα να τις αναλύει και να προπονείται. Να προσέχει όμως, να μη καεί στο ζέσταμα.

Στον κύριο Νατσιό έφερε ένα φραγγέλιο ειδικής κατασκευής, για ευνοήτους λόγους. 

Στον κ. Μελισανίδη έφερε πλαστικοποιημένα  εικονισματάκια του κ. Αλμέϊδα και στον κ. Μαρινάκη μαγνητοφωνημένες αγορεύσεις του κ. Κούγια, ενώ στον κ. Λουτσέσκου,  ένα σκούφο με κεντημένη πάνω την φωτογραφία του Κωνσταντέλια.

Τέλος στους αναγνώστε των πονημάτων αυτών,  ό εκ Καισαρείας Άγιος, έφερε υπομονή για να τα αντέχουν.

Και του χρόνοι με υγεία σύντροφοι

Το ρητό είναι προσφορά της στήλης, για να γελάσουμε λίγο βρε παιδί μου

Υστερόγραφο

Το παρακάτω κείμενο, αλιευμένο από το διαδίκτυο, είναι ένα ακόμα δώρο προς τον κ. πρωθυπουργό, που δεν του το έφερε ο Άγιος Βασίλης, αλλά η Πρόεδρος των Μονογονέων Β. Ελλάδος:

Δήλωση της Πρόεδρου Μονογονέων Β. Ελλάδος

Μετά από απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει έδαφος και σπίτια στους μετανάστες και μετά από τον νόμο που θέτει προς ψήφιση, όπου:

* Κάθε “μετανάστης” θα προηγείται στους καταλόγους του ΟΑΕΔ για εύρεση εργασίας.

* Κάθε μετανάστης θα έχει δικαίωμα σύνταξης συμπληρώνοντας 1.000 ένσημα (τρία χρόνια εργασίας).

* Κάθε μετανάστης θα έχει φορολογική ασυλία.

* Κάθε μετανάστης θα έχει δωρεάν οικία, ρεύμα, νερό, ίντερνετ.

ΔΗΛΩΝΩ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΓΟΝΕΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΟΤΙ ΘΑ ΚΙΝΗΘΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, ΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΥΠΑΘΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΟΣ, ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΙΣΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ. ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΜΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΣΧΕΔΙΑ …ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΡΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟ “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ”.

Σε αυτή μου την κίνηση, σας θέλω όλους/-ες δίπλα μου. Είμαι σίγουρη πως θα είμαστε πολλοί και όλοι μαζί ένα σώμα μια ψυχή.

Με εκτίμηση σε όλους τους συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ,

Δαλακλή Νατάσα

Εμείς, απλώς προσυπογράφουμε με χέρια και με πόδια

{{-PCOUNT-}}42{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα