Η UEFA ελπίζει σε επανέναρξη των πρωταθλημάτων τον Ιούνιο και χωρίς κόσμο στις εξέδρες

Η UEFA θέλει η μπάλα να κυλήσει ξανά στο χορτάρι και γι’ αυτόν τον λόγο προτίθεται να δώσει προθεσμία ως τις 3 Αυγούστου στις ομοσπονδίες προκειμένου να δηλώσουν τις ομάδες που θα συμμετέχουν στις διοργανώσεις της τη νέα σεζόν.

Από τον Γιώργο Σηφάκη

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Corriere dello Sport», σκοπός της UEFA και των ομοσπονδιών είναι η επανέναρξη των πρωταθλημάτων να γίνει τον Ιούνιο και να έχει ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου, χωρίς την παρουσία του κόσμου στις εξέδρες.

Οι περισσότερες ομοσπονδίες είναι θετικές σε αυτό το σενάριο, μεταξύ αυτών και η ελληνική, καθώς κανένας δεν θέλει να ρισκάρει ανθρώπινες ζωές με την έξαρση του κορονοϊού σε όλο τον πλανήτη. Με αυτό το σενάριο θα μετριαστεί και η ζημία στα έσοδα τα οποία θα χαθούν σε περίπτωση που ακυρωθούν τα πρωταθλήματα.

Από κει και πέρα, ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφερινεξαπέλυσε επίθεση στη FIFA σχετικά με τα χρήματα της οικονομικής βοήθειας εξαιτίας της κρίσης που προκαλεί στο ποδόσφαιρο ο κορονοϊός. «Η εξήγηση της FIFA ήταν ότι θέλει να τη χρησιμοποιήσει για εκείνους που τη χρειάζονται επειγόντως. Πρέπει να συμφωνήσουμε σε αυτό, ώστε η FIFA να μπορέσει στη συνέχεια να αποφασίσει ποιος θα πάρει και πόσα χρήματα. Κατά τη γνώμη μου βέβαια αυτό είναι λίγο περίεργο. Η FIFA είχε ανακοινώσει τη βοήθεια χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα ποσά. Κανείς δεν μπορεί να ελέγξει πού πηγαίνουν τα ποσά. Χρειάζονται αυστηροί κανονισμοί, δεν μπορείς απλώς να αφήνεις τη FIFA να γνωρίζει πού πηγαίνουν τα ποσά» είπε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην τηλεοπτική εκπομπή «Aktuellen Sportstudio» της ZDF.

Χαλάρωση

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας χαρακτήρισε σωστό το σχέδιο της Bundesliga να γίνουν τα παιχνίδια χωρίς θεατές και πάλι από τον Μάιο, ενώ σχετικά με τη χαλάρωση των κανόνων του Financial Fair Play είπε: «Πρέπει να είμαστε ευέλικτοι, πολλοί σύλλογοι αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις». Γίνεται κατανοητό ότι με αυτήν την εξέλιξη ελπίζει βάσιμα και ο Παναθηναϊκός!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα