Μετά το 1-1 εκτός έδρας με το Βέλγιο, η Εθνική νίκησε 2-1 τη Νορβηγία στην Ισπανία

Δείγμα θετικό για την Εθνική ομάδα! Μετά το 1-1 κόντρα στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης Βέλγιο, η Ελλάδα νίκησε 2-1 τη δυνατή Νορβηγία χθες το απόγευμα, σε φιλικό που διεξήχθη στην Ισπανία, στο «Ροσαλέδα» της Μάλαγα.

Το ότι κάτι καλό γίνεται από τον Τζον φαν Σχιπ στην Εθνική ομάδα φάνηκε από τα πρώτα λεπτά της χθεσινής αναμέτρησης. Οι διεθνείς μπήκαν από την αρχή δυνατά, πήραν τον έλεγχο του κέντρου και κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους Νορβηγούς με το γεμάτο σοβαρότητα παιχνίδι τους. Μάλιστα, στο 13΄ πέτυχαν ένα πανέμορφο γκολ:

Ο Πέλκας με φοβερή διαγώνια πάσα βρήκε τον Μασούρα, που έκανε κίνηση φορ στο ύψος του πέναλτι, σούταρε με το αριστερό με τη μία και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Πριν καν συνέλθουν οι Νορβηγοί από την ψυχρολουσία δέχθηκαν και δεύτερο γκολ: Ο Πέλκας έκανε τη σέντρα πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή μέσα από την περιοχή απέναντι προς τον Τσιμίκα, αυτός έκανε τη σέντρα-σουτ, με την μπάλα να φτάνει στον Ανδρούτσο, που είχε πατήσει περιοχή, και ο δεξιός μπακ-χαφ της Ελλάδας με πλασέ από το ύψος του πέναλτι σκόραρε για το 2-0 της Εθνικής ομάδας. Στην επανάληψη έγινε κακό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Η Νορβηγία είχε περισσότερο την μπάλα στα πόδια της και ήταν αυτή που απειλούσε την εστία του Βλαχοδήμου. Μάλιστα, στο 64΄ κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, με κεφαλιά του Στάντμπεργκ.

Ο αμυντικός των γηπεδούχων νίκησε τον Τζόλη (κρεμάστηκε από τον ώμο του Ελληνα) στον αέρα και έστειλε την μπάλα αρχικά στο δοκάρι και εν συνεχεία στην εστία του Βλαχοδήμου (1-2). Η Εθνική μας άντεξε στη συνέχεια και πήρε πολύ σπουδαία νίκη (2-1) για το ράνγκινκ της UEFA, αλλά και γιατί δείχνει ότι η δουλειά που γίνεται από τον ομοσπονδιακό τεχνικό αποδίδει καρπούς.

Διαιτητής: Γιάκομπ Κέλετ (Δανία).

Νορβηγία (Στάλε Σολμπάκεν): Χάνσεν, Γκρέγκερσεν, Στράντμπεργκ, Αγιερ (88′ Χάνκε-Ολσεν), Μέλινγκ (69′ Μπιόρκαν), Μίντσγιο (46′ Σόρλοθ), Μπεργκ (69′ Ορνες), Θόρσμπι (46′ Θόρστβεντ), Εντεγκααρντ, Ζακάριασεν (46′ Ρίερσον), Χάαλαντ.

Ελλάδα (Τζον φαν Σχιπ): Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Τζαβέλλας, Μαυροπάνος, Παπαδόπουλος, Ανδρούτσος (93′ Μπακάκης), Μπουχαλάκης (75′ Σιώπης), Γαλανόπουλος (57′ Ζέκα), Μάνταλος (57′ Μπακασέτας), Μασούρας (57′ Τζόλης), Πέλκας (75′ Παυλίδης).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα