Με το δεξί ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, γκέλες για Ολυμπιακό – ΠΑΟΚ

Δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες και έμεινε στο μηδέν ο Ολυμπιακός με τον Ατρόμητο

Από τον Χάρη Δάντση

«Άσφαιρος» έμεινε ο Ολυμπιακός με τον Ατρόμητο (0-0) στο «Γ. Καραϊσκάκης» στην πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι, όμως δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και το πλήρωσαν χάνοντας δύο βαθμούς με το… καλημέρα. Αντίθετα, για τους Περιστεριώτες, που είχαν δοκάρι (27′) αλλά περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο στο δεύτερο μέρος, το ξεκίνημα ήταν ιδανικό.

Σχήμα με δύο κλασικούς σέντερ φορ (4-4-2), Ελ Αραμπί και Τικίνιο, επέλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς, τοποθετώντας στο δεξί άκρο της άμυνας τον Καρμπόβνικ και στα «φτερά» της μεσοεπιθετικής γραμμής τους Ρόνι Λόπες και Βαλμπουενά. Οι Πειραιώτες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος, ωστόσο οι Περιστεριώτες ήταν συμπαγείς και περιόρισαν τους κινδύνους μπροστά από την εστία του Πίριτς. Μάλιστα, ο Μουνίθ με φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής είχε δοκάρι στο 27′ για τους φιλοξενούμενους.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο κόουτς των «ερυθρολεύκων» έριξε στη μάχη τον Ονιεκούρου, αντί του Λόπες που υπέπεσε σε αρκετά λάθη. Ο Νιγηριανός εξτρέμ έδωσε ενέργεια και προκάλεσε ρήγματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ωστόσο η ομάδα του Πειραιά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Μεγάλη ευκαιρία έχασε στο 70′ ο Ελ Αραμπί, όπως και στο 87′, όταν δεν μπόρεσαν αυτός ή Τικίνιο να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Στις καθυστερήσεις, σημαντικές φάσεις είχαν οι Ανδρούτσος, Αλγκασίμ Μπα και Κούντε. Μετά το τέλος του ματς ο Μαρτίνς υποστήριξε ότι ήταν ένα ματς από αυτά που «η μπάλα δεν έμπαινε». Από την άλλη, ο Λόπεθ τόνισε: «Είμαι περήφανος για την ομάδα και τους παίκτες μου».

Διαιτητής: Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Καρμπόβνικ (69′ Ανδρούτσος), Βαλμπουενά (88′ Α. Μπα), Μπουχαλάκης (69′ Κούντε), Εμβιλά, Λόπες (46′ Ονιεκούρου), Τικίνιο, Ελ Αραμπί.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ανχελ Λόπεθ): Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος, Παπαδόπουλος, Χατζηισαΐας, Καστεγιάνο, Σάλομον, Ντένιτς, Κλωναρίδης (68′ Μπεντινέλι), Μουνίθ (89′ Νάτσος), Καρτάλης (82′ Κωτσόπουλος), Κουλούρης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα