Ο Ολυμπιακός πίεσε τον ΠΑΟ, που άντεξε και έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας

Ο Ολυμπιακός «πολιόρκησε» τον Παναθηναϊκό, αλλά εκείνος άντεξε και έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0) από το «Γ. Καραϊσκάκης» στο μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Από τον Χάρη Δάντση

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν, πίεσαν, αλλά για δεύτερη φορά φέτος μετά την πρεμιέρα έμειναν στο «μηδέν». Κορυφαίος για τους «πρασίνους» ο κίπερ Μπρινιόλι.

Με δύο αλλαγές (Λαλά, Ελ Αραμπί αντί των Μπα, Ονιεκούρου) σε σχέση με την ενδεκάδα που χρησιμοποίησε ενάντια στη Φενερμπαχτσέ και με 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του Πειραιά ο Πέδρο Μαρτίνς.

Από την πλευρά του, ο κόουτς του «Τριφυλλιού» έδωσε για πρώτη φορά τα γάντια του βασικού στον Μπρινιόλι για να καλύψει το «κενό» του Διούδη, ενώ εκτός ήταν και οι Ιωαννίδης, Βέλεθ και Κώτσιρας. Το ματς διεκόπη με το… καλημέρα (στο 2′) για περίπου επτά λεπτά, εξαιτίας μειωμένης ορατότητας από καπνογόνα. Σε γενικές γραμμές ήταν ισορροπημένο το πρώτο μέρος, δίχως κάποια κλασική ευκαιρία. Το πλάνο με τους δύο φορ δεν απέδωσε για τους «ερυθρολεύκους», οι οποίοι δεν βρήκαν τους χώρους που θα ήθελαν. Εξάλλου, οι «πράσινοι» είχαν αρκετά ψηλά τις γραμμές τους, επιδιώκοντας να «χτυπήσουν» σε αντεπιθέσεις από τα άκρα. Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Μαρτίνς μπήκαν πιο αποφασιστικά, όμως λόγω… καπνού υπήρξε νέα (εννεάλεπτη) διακοπή από τον Βίντσιτς προκειμένου να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

Οι Πειραιώτες έκλεισαν στα καρέ τους αντιπάλους τους, έχοντας δοκάρι με σέντρα σουτ του Λαλά στο 70′ και σπουδαία ευκαιρία με τον υπερδραστήριο Αγκιμπού Καμαρά στο 77′. Στο 84′ δεν μέτρησε γκολ του Τικίνιο, για φάουλ του Σισέ στον Μπρινιόλι. Οι «πράσινοι» άντεξαν, ενώ δεν κατάφεραν να απειλήσουν.

Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρεάμπτσιουκ, Μ. Καμαρά (90′ Κούντε), Μπουχαλάκης (90’+9′ Λόπες), Α. Καμαρά, Μασούρας (82′ Βαλμπουενά), Τικίνιο, Ελ Αραμπί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σάρλια, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Παλάσιος (79′ Λούντκβιστ), Χατζηγιοβάνης (79′ Μακέντα), Βιτάλ (90’+9′ Αϊτόρ), Καρλίτος (90’+3′ Μαουρίσιο).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα