Στέφανος Τσιτσιπάς: Καθάρισε στο άψε σβήσε τον Σίνερ (3-0) και πέρασε στον ημιτελικό του Australian Open

Από τον Γιώργο Σηφάκη

Πραγματοποιώντας μαγική εμφάνιση και παίζοντας ολοκληρωτικό τένις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ισοπέδωσε με 3-0 σετ τον Γιάνικ Σίνερ, πέρασε στα ημιτελικά του Australian Open για δεύτερη διαδοχική χρονιά και δείχνει έτοιμος για κάτι μοναδικό!

Έχοντας το σερβίς του σε πολύ μεγάλη μέρα, ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας όλων των εποχών (Νο 4) επικράτησε με 6-3, 6-4, 6-2 του 20χρονου Ιταλού (Νο 10) και θα διεκδικήσει την Παρασκευή (28/01) την πρόκριση στον δεύτερο Grand Slam τελικό της καριέρας του! Εκεί θα βρει τον κακό του «δαίμονα» Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι με τέτοιες εμφανίσεις δεν έχει να φοβηθεί ούτε τον Μεντβέντεφ, κόντρα στον οποίο δεν τα πάει και τόσο καλά (6-2 υπέρ του Ρώσου το head to head). Διότι απέναντι στον Σίνερ… δεν παιζόταν! Σέρβιρε εξαιρετικά, έβγαζε winners από παντού και είχε πρωτοφανή αποτελεσματικότητα στα μπρέικ πόιντ με 4/4. Ο Σίνερ, από την άλλη, δεν είχε ούτε ένα! Εκτός των άλλων, δεν επηρεάστηκε ούτε από το γεγονός ότι έγινε μικρή διακοπή για να κλείσει η οροφή, την ώρα που «πετούσε» στο court.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στεφ είναι αήττητος σε προημιτελικούς major (5/5), οπότε πλέον καλείται να βελτιώσει το ρεκόρ του και στα ημιτελικά (1-3)! Θυμίζουμε ότι έχει παίξει σε άλλους δύο ημιτελικούς στη Μελβούρνη (2019, 2022) και ισάριθμους στο Παρίσι (2020, 2021), όπου έφτασε πέρυσι και στον τελικό.

Mε την πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open, ο Στεφ κερδίζει σχεδόν 571.000 ευρώ, ενώ, αν φτάσει στον τελικό, το prize money θα είναι περίπου 1.000.000 ευρώ! Ο νικητής του τουρνουά φεύγει από τη Μελβούρνη με 1.800.000 ευρώ!

Σε ό,τι αφορά το ranking, ο Στεφ μπορεί να ανεβεί στο Νο 3 και να εκτοπίσει τον Σάσα Ζβέρεφ, αλλά θα πρέπει να κερδίσει τον τίτλο.

Μετά το ματς, ο Τσιτσιπάς τόνισε: «Μπήκα ταπεινά. Ηξερα ότι μπαίνω στο κορτ και αντιμετωπίζω έναν πολύ καλό παίκτη, έμεινα ανεπηρέαστος, προσπάθησα να επικεντρωθώ στα καλύτερά μου χτυπήματα και αυτό απέδωσε πιο καλά απ’ ό,τι περίμενα. Είμαι πολύ χαρούμενος».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα