Ο Ολυμπιακός «γύρισε» πήρε το Κύπελλο κόντρα στον ΠΑΟ

Κόκκινη κούπα

Από τον ΘΟΔΩΡΗ ΛΙΝΑΡΔΟ

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής με σκορ 81-73 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, κατακτώντας το (10ο του) Κύπελλο στο Final-4 του Ηρακλείου.

Οι Πειραιώτες επέστρεψαν στους τίτλους έχοντας πραγματοποιήσει ολική επαναφορά στο 4ο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να… παθαίνει μπλακ άουτ, χάνοντας την υπέρ του διαφορά. Πρωταγωνιστές οι Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ για τον Ολυμπιακό, που βρήκε ενέργεια από Ουόκαπ, Μάρτιν και ΜακΚίσικ, δείγμα της πληρότητάς του στον πάγκο. Οι «πράσινοι», από τη στιγμή που σίγησαν Μέικον, Νέντοβιτς, Παπαγιάννης, δεν είχαν λύσεις.

Μετά το αρχικό 7-0 του Παναθηναϊκού, με τους Νέντοβιτς/Παπαγιάννη, ο Ολυμπιακός ισορρόπησε και βρήκε απαντήσεις με Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ. Ο Μποχωρίδης φορτώθηκε με τρία φάουλ από νωρίς, ο Δημήτρης Πρίφτης χρεώθηκε με τεχνική ποινή και το 1ο δεκάλεπτο βρήκε τους Πειραιώτες στο +4, σε ένα ματς λεπτομερειών.

Το προβάδισμα κατόπιν εναλλασσόταν. Σλούκας, Βεζένκοφ από τη μια και ο Νέντοβιτς από την άλλη ήταν ασταμάτητοι και το ντέρμπι (37-37) συνεχιζόταν. Ο Μέικον έδινε λύσεις στον Παναθηναϊκό, αλλά όποτε οι «πράσινοι» πλησίαζαν προς το +10 ο Ολυμπιακός δεν επέτρεπε στον αντίπαλό του να ξεφύγει (54-47 στο 24′). Ενα ξέσπασμα του «Τριφυλλιού» έφερε το +12, με τον Παναθηναϊκό να εκμεταλλεύεται κάθε λάθος των «ερυθρολεύκων».

Ο αποτελεσματικός Ουόκαπ προσέφερε στον Ολυμπιακό, ο οποίος άμεσα μείωσε, με το ντέρμπι να αποκτά νέο ενδιαφέρον (67-64 με τρίποντο Ντόρσεϊ). To επιμέρους σκορ έφτασε στο 8-23 για τον Ολυμπιακό, που μετρούσε περισσότερα ριμπάουντ και είχε ενέργεια. Οι Πειραιώτες προσπέρασαν (67-70) διά χειρός ΜακΚίσικ, καλύπτοντας την απόσταση, ανακτώντας το μομέντουμ. Οι «πράσινοι» έψαχναν εναγωνίως σκορ στην 4η περίοδο.
Εγκλωβισμένος ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να αντιδράσει, με τον Ντόρσεϊ να συνεχίζει το κρεσέντο του και ο Ολυμπιακός να κατακτά τη νίκη και το τρόπαιο.

Δεκάλεπτα: 17-21, 45-39, 67-58, 73-81.

ΠΑΟ (Δημήτρης Πρίφτης): Μέικον 10 (2), Παπαγιάννης 10 (12 ριμπ.), Μποχωρίδης 2, Κασελάκης 4, Ουάιτ 15 (1), Γιόβιτς, Νέντοβιτς 23 (4/15 τρ.), Εβανς 6, Ρος 3 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 8 (1), Ντόρσεϊ 21 (3), Λαρεντζάκης, Φαλ 7, Σλούκας 10 (1), Μάρτιν 4, Βεζένκοφ 18 (2 τρ., 13 ριμπ.), Πρίντεζης, Παπανικολάου 2, Σαρλ 2, ΜακΚίσικ 9.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα