Λύγισε σε ματς-θρίλερ η Εθνική μπάσκετ απέναντι στη Σερβία στο Βελιγράδι

Πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε η Εθνική ομάδα μπάσκετ, γνωρίζοντας την ήττα με 100-94 από τη Σερβία στο Βελιγράδι, σε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι λεπτών ισορροπιών. Ηγετική εμφάνιση για τον διαστημικό Γιάννη Αντετοκούνμπο από τη μία και τον σπουδαίο Γιόκιτς από την άλλη.

Οι Σέρβοι ήταν πιο επιθετικοί στο πρώτο ημίχρονο, με την Εθνική να ψάχνει αμυντικές λύσεις. Οι γηπεδούχοι διά χειρός Γιόκιτς έβαζαν δύσκολα στην Ελλάδα, που βασιζόταν στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Οι διαιτητές φρόντισαν να φορτώνουν με φάουλ όποιον διαθέσιμο Ελληνα μπορούσε να αγωνιστεί στη φροντ λάιν.

Το προβάδισμα παρέμενε στους Σέρβους στην τελευταία περίοδο, με απρόσμενο πρωταγωνιστή (Γιάραμαζ), υπό το βλέμμα των Ομπράντοβιτς και Τζόκοβιτς.

Η Εθνική αντέδρασε, έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα, το παιχνίδι οδηγήθηκε στον έξτρα χρόνο, όμως με περισσότερες λύσεις κι ανάσες η Σερβία πήρε τη νίκη στο συναρπαστικό ματς.

Η Ελλάδα έχασε με τραυματισμό τον Κώστα Αντετοκούνμπο και η Σερβία τον Μίτσιτς.
Την Κυριακή, επίσης για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ, η Εθνική -έχει μαξιλαράκι ασφαλείας για τη συνέχεια- υποδέχεται το Βέλγιο, σε ένα έξτρα ισχυρό επίσημο τεστ.
Δεκάλεπτα: 31-25, 51-44, 70-63, 87-87 (κ.δ.), 100-94 (παρ.).

ΣΕΡΒΙΑ (Σβέτισλαβ Πέσιτς): Γκούντουριτς 5 (1), Γιάγκοντιτς, Γιάραμαζ 15 (3), Λούτσιτς 14 (2), Μιλουτίνοφ 12, Νταβίντοβατς, Ντόμπριτς 1, Γιόκιτς 29 (2), Κάλινιτς 6, Μαρίνκοβιτς 9 (1), Μίτσιτς 9 (2).

ΕΛΛΑΔΑ (Δημήτρης Ιτούδης): Γ. Αντετοκούνμπο 40 (2), Καλάθης 5 (1), Κασελάκης, Λαρεντζάκης, Σλούκας 2, Αγραβάνης 5 (1), Κ. Αντετοκούνμπο 6, Θ. Αντετοκούνμπο 12 (2), Ντόρσεϊ 16 (4), Λούντζης, Παπανικολάου 8 (2).

• ΠΟΛΟ: Την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, στην Λάρισα, πανηγύρισε η Εθνική Κορασίδων, κερδίζοντας 12-7 την Κροατία και απόψε (21.00) περιμένει την Αυστραλία. Η Εθνική Παίδων επικράτησε 14-12 της Κροατίας στον προημιτελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στον Βόλο και απόψε (19.15) κοντράρεται με το Μαυροβούνιο.

Θ. ΛΙΝΑΡΔΟΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα