Ο Παναθηναϊκός με ανατροπή κέρδισε 2-1 τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Μεγάλο διπλό!

Η «χρυσή» αλλαγή του Γιοβάνοβιτς, ο Παλάσιος, με έναν περίεργο τρόπο σκόραρε στο φινάλε και χάρισε το σπουδαίο τρίποντο στον Παναθηναϊκό μέσα στο «Κλ. Βικελίδης» με 1-2, έπειτα από ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, που δεν πρόσφερε μεγάλες συγκινήσεις στους φιλάθλους.

  • Από τον Νίκο Πετρουλάκη

Το «γρήγορο» γκολ των γηπεδούχων, στην πρώτη επιθετική προσπάθεια που έκαναν, ήταν σαφώς ένα πολύ σημαντικό δώρο, γιατί όταν ο Οντουμπάζιο έπιασε το δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής και άλλαξε πορεία η μπάλα από κόντρα στον Σάρλια, για να καταλήξει στα δίχτυα, πήρε «φωτιά» όλο το γήπεδο, πανηγυρίζοντας το 1-0. Δεν περίμενε ούτε ο πιο φανατικός οπαδός του Αρη τέτοιο ξεκίνημα, αλλά ούτε και ο… Γιοβάνοβιτς, που θα έπρεπε πλέον να αλλάξει κάποια πράγματα στην τακτική της ομάδας του, η οποία μπήκε για να κρατήσει το «μηδέν παθητικό» και όχι για να δημιουργήσει κάτι καλό.

Το… ζόρι από το 1-0 οδήγησε σε πιο επιθετική τακτική την ομάδα του Παναθηναϊκού, με τον Μαντσίνι (τον αποδοκίμαζαν σε κάθε ενέργεια) να χάνει σπουδαία ευκαιρία (13΄), όταν κατέβασε τα ρολά ο Κουέστα, αλλά και τον Αρη σε μια αντεπίθεση να φτάνει κοντά στο γκολ με τον Καμαρά, 4 λεπτά αργότερα, όταν σούταρε άουτ από καλή θέση. Με την αυτοπεποίθηση που εμφάνισε ο Παναθηναϊκός μετά το 1-0 και εκμεταλλευόμενος την αδικαιολόγητη, τόσο γρήγορη οπισθοχώρηση όλης της ομάδας του Αρη, ισοφάρισε 1-1 έπειτα από ενέργεια του Ιωαννίδη και σουτ στην κενή εστία του Μαντσίνι (36΄) και έφερε το ματς στα ίσα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια πιο ήρεμος, για να μπει στη μάχη του β’ ημιχρόνου, με τον Αρη να φαίνεται πλέον αποσυντονισμένος στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους.

Μια υποτονικότητα παρατηρήθηκε με το ξεκίνημα του β΄ μέρους και από τις δύο ομάδες. Ο Ιωαννίδης στο 51′ και ο Πάλμα στο 60′ «ξύπνησαν» λίγο την κερκίδα, αλλά όχι με κάτι σημαντικό. Εκεί που όλα έδειχναν ότι το ματς πάει για ισοπαλία, ήρθε το γκολ του Παλάσιος (86′) από κοντά, που έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό και σκόρπισε απογοήτευση στον Αρη.

Διαιτητής: Κριστόφερσεν (Δανίας).

AΡΗΣ (Απόστολος Τερζής): Koυέστα, Οντουμπάγιο, Μαζικού, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Ετέμπο (82′ Γκρέι), Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία (82′ Νταμπό), Ιτούρμπε (65′ Ρουπ), Πάλμα (70′ Χριστοδουλόπουλος), Καμαρά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβαν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ (80′ Πούχατς), Σένκεφελντ, Σάρλια, Κουρμπέλης, Ρούμπεν Πέρεθ, Τσέριν (63′ Παλάσιος), Μαντσίνι (74′ Κλάϊνχεισλερ), Μπερνάρ (80′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (73′ Σπόραρ).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα