Με μαέστρο τον Φορτούνη, ο Ολυμπιακός νίκησε με 0-3 τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό

Πέρασε… αέρα!

Με καθοδηγητή τον Κώστα Φορτούνη ο Ολυμπιακός πέρασε… αέρα από το Πανθεσσαλικό, κερδίζοντας 3-0 τον Βόλο, που εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

  • Από τον Χάρη Δάντση

Ο Τρικαλινός μεσοεπιθετικός των «ερυθρολεύκων» δημιούργησε τα τέρματα των Κασάμι (7′), Μπακαμπού (36′) και έβαλε το… κερασάκι με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ (81′). Με τους Κασάμι και Σαμασέκου στον άξονα της μεσαίας γραμμής και τους Φορτούνη, Χάμες και Κανός πίσω από τον προωθημένο Μπακαμπού παρέταξε την ομάδα του Πειραιά ο Μίτσελ, που δεν είχε στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Χουάνγκ, Μπιέλ και τον τραυματία Εμβιλά. Με βασικούς κατέβηκε ο Βόλος, παρότι υπήρχε σκέψη για χρησιμοποίηση της δεύτερης ομάδας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ορισμό του διαιτητή Διαμαντόπουλου.

Οι Πειραιώτες, έχοντας τη συμπαράσταση περισσοτέρων από 10.000 υποστηρικτών τους, πέτυχαν τον αρχικό στόχο τους, ανοίγοντας το σκορ πριν από τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου. Σκόρερ ο Κασάμι με κοντινή προβολή, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη στο 7′. Οι Θεσσαλοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, κυρίως με τον δραστήριο Οζέγκοβιτς, του οποίου η διπλή ευκαιρία στο 20′ δεν καταγράφηκε στα… πρακτικά, καθώς ήταν εκτεθειμένος.

«Κλείδωσαν» το τρίποντο

Οι «ερυθρόλευκοι», ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό, «κλείδωσαν» το τρίποντο με στατική φάση, που ξεκίνησε από τα πόδια του Φορτούνη, όμως την ασίστ πιστώθηκε ο Χάμες, που έστρωσε με το κεφάλι στον Μπακαμπού για το 2-0 στο 36′. Μάλιστα, αυτό ήταν το 14ο γκολ του Κονγκολέζου φορ στη λίγκα. Στο 78′ αποβλήθηκε ο κόουτς των γηπεδούχων Κώστας Μπράτσος για διαμαρτυρίες, ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση ο Φορτούνης στο 81ο λεπτό.

Το γκολ του Ελ Αραμπί στο 88′ ορθώς δεν μέτρησε, καθώς η μπάλα είχε βγει εκτός προτού του τη «σερβίρει» ο Ροντινέι. Την επόμενη αγωνιστική (2/4) ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Αρη στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ ο Βόλος θα παίξει με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Aλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Σι, Τσοκάνης, Λούνα, Κάτσε (75′ Τάχατος), Ντέλετιτς, Πιρές (86′ Καρτάλης), Οζέγκοβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος (84′ Ντόη), Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Κασάμι, Σαμασέκου, Φορτούνης (82′ Βαλμπουενά), Χάμες (65′ Γκάρι Ροντρίγκες), Κανός (65′ Μασούρας), Μπακαμπού (82′ Ελ Αραμπί).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα