Η ΑΕΚ ήθελε το τρίποντο, έβαλε ψυχή, αλλά έμεινε στο 0-0 με τον Ολυμπιακό

«Χ»αμένη

«Εγκλωβίστηκε» από το πάθος της και τον άριστα στημένο Ολυμπιακό στην «OPAP Arena» η ΑΕΚ, μένοντας στο 0-0, για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας και συνεχίζει χέρι χέρι με τον Παναθηναϊκό τη μάχη του τίτλου.

  • Από τον Χάρη Δάντση

Η «Ενωση» ήθελε πάση θυσία το τρίποντο, οι παίκτες έβγαλαν ψυχή και είχαν τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο Ματίας Αλμέιδα επιστράτευσε τον Μομαχάντι για να καλύψει το κενό στο δεξί άκρο της άμυνας, καθώς ο Λάζαρος Ρότα, παρότι βρέθηκε στην αποστολή, έμεινε εκτός 20άδας, ενώ επέλεξε τους Σιμάνσκι – Γιόνσον στον άξονα.

Από την άλλη πλευρά, ο Ζοζέ Ανιγκό επέλεξε σχήμα με τους Εμβιλά, Σαμασέκου, Χουάνγκ στη μεσαία γραμμή, προκειμένου να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Τζολάκη.

Το πρώτο ημίχρονο είχε από μία καλή ευκαιρία για κάθε πλευρά. Με τον Μπακαμπού οι «ερυθρόλευκοι», που εξουδετέρωσε ο Αθανασιάδης στο 21′, και με τον Λιβάι Γκαρσία, που απέκρουσε ο Τζολάκης στο 22′.

Αγρια ομορφιά

Το δεύτερο ημίχρονο είχε άγρια ομορφιά, καθώς οι παίκτες του Αλμέιδα πίεζαν στο 2/3 του γηπέδου τους Πειραιώτες, οι οποίοι έβγαιναν επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις.

Σε μία από αυτές, στο 70′, ο Μπακαμπού βγήκε δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ. Ο Αλμέιδα, βλέποντας τους παίκτες του να έχουν την υπεροχή αλλά όχι και το καθαρό μυαλό να τελειώσουν κάποια από τις φάσεις που δημιούργησαν, επιστράτευσε ό,τι διέθετε στον πάγκο.

Τεράστια ευκαιρία για να πετύχει το «χρυσό» γκολ έχασε ο Λιβάι Γκαρσία, που είδε τους Τζολάκη και Εμβιλά να του λένε «όχι» στο 87′ προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Διαιτητής: Ζερόμ Μπριζάρ (Γαλλία).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμάντι (81′ Ελίασον), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Aμραμπατ (90’+3′ Ζίνι), Γκατσίνοβιτς (81′ Φερνάντες), Γιόνσον (60′ Πινέδα), Τσούμπερ (60′ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό): Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα (46′ λ.τρ. Ντόη), Ρέαμπτσουκ, Σαμασέκου (76′ λ.τρ. Κασάμι), Εμβιλά, Χουάνγκ (89′ Βρουσάι), Μπιέλ (64′ Μασούρας), Φορτούνης, Μπακαμπού (76′ Ελ Αραμπί).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα