Ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΟ στο Φάληρο και του «ψαλίδισε» τις ελπίδες για τον τίτλο

Νίκη γοήτρου

Ο Ολυμπιακός έπαιξε για το όνομά του, την ιστορία του αλλά και για την 3η θέση, ήταν ανώτερος και επικρατώντας 1-0 του απογοητευτικού Παναθηναϊκού, του… έσβησε το όνειρο για τίτλο στο άδειο λόγω τιμωρίας «Γ. Καραϊσκάκης» για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Στο -3 από την κορυφή πλέον οι «πράσινοι», που ενδεχομένως να επηρεάστηκαν και λόγω του κορονοϊού, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν το +3 από τον 4ο ΠΑΟΚ που θα αντιμετωπίσουν την τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα.

  • Από τον Χάρη Δάντση

Με… συνταγή Νέας Φιλαδέλφειας, δηλαδή με τους Εμβιλά, Σαμασέκου και Χουάνγκ στη μεσαία γραμμή, παρέταξε την ομάδα του Πειραιά ο Ζοσέ Ανιγκό, επιλέγοντας επίσης τους Παπασταθόπουλο, Ντόη για το κέντρο της άμυνας. Από την άλλη πλευρά, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρά τα προβλήματα με τον κορονοϊό είχε στη διάθεσή του -ανεξαρτήτως κατάστασης- όλα τα «όπλα», εκτός φυσικά του τιμωρημένου Σένκεφελντ, ξεκινώντας στο αρχικό σχήμα του «Τριφυλλιού» με τους Σάντσες και Σπόραρ. Στο πρώτο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και κύριο εκφραστή των επιθέσεών τους τον Χουάνγκ, ο οποίος απείλησε τρεις φορές (12′, 31′, 45’+1′) την εστία του Μπρινιόλι. Οι «πράσινοι» έπαιξαν συντηρητικά κρατώντας το «μηδέν» στα μετόπισθεν, αλλά δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφώς πιο ενδιαφέρον. Οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ με σουτ του Εμβιλά, που τράνταξε το δοκάρι του Μπρινιόλι στο 50′. Η φάση αυτή «ταρακούνησε» τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς, που έγιναν πιο απειλητικοί, φωνάζοντας για πέναλτι στο 57′ σε διεκδίκηση του Ντόι με τον Σπόραρ, αλλά διαιτητής και VAR έκριναν πως δεν υπήρχε παράβαση. Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα έπειτα από εξαιρετική ανάπτυξη με σκόρερ τον Ρέαμπτσιουκ, που έπιασε… στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα έπειτα από ασίστ του Ροντινέι. Το «Τριφύλλι» άγγιξε την ισοφάριση με τον (ενδεχομένως εκτεθειμένο) Μπερνάρ, που είχε δοκάρι στο 72′, ενώ ο Μπρινιόλι είπε «όχι» στον συμπαίκτη του Μάγκνουσον, που λίγο έλειψε να βάλει αυτογκόλ (76′) και στον Βρουσάι (78′). Στο 90’+4′ αποβλήθηκε έπειτα από χρήση VAR με απευθείας κόκκινη ο Ραμόν για πάτημα στον Σάρλια, ενώ στο 90’+6′ ο Κλεϊνχέισλερ έχασε τεράστια ευκαιρία για το 1-1.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό): Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ (75′ Κασάμι), Σαμασέκου, Μπιέλ (63′ Βρουσάι), Φορτούνης (75′ Ραμόν), Μπακαμπού (46′ λ.τρ. Ελ Αραμπί).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (72′ Κώτσιρας), Χουάνκαρ (78′ Πούχατς), Μάκγνουσον, Σάρλια, Πέρεθ (72′ Κλεϊνχέισλερ), Κουρμπέλης, Τσέριν, Παλάσιος (66′ Μαντσίνι), Μπερνάρ, Σπόραρ (66′ Ιωαννίδης).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα