Το θαύμα του ΠΑΟ

Παλικαρίσια πρόκριση για τον ΠΑΟ στα πλέι οφ
του Τσάμπιονς Λιγκ (5-3 στα πέναλτι τη Μαρσέιγ)

Aπό τον
ΘΟΔΩΡΗ ΛΙΝΑΡΔΟ

Ενας Παναθηναϊκός βγαλμένος από τα παλιά άλωσε το Βελοντρόμ και πανηγύρισε (5-3 στα πέναλτι) την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ (κόντρα στην Μπράγκα) σε ένα δραματικό ματς! Οι «πράσινοι» έδειξαν μεγάλα ψυχικά αποθέματα, αντέδρασαν και σκόραραν στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας του αγώνα με πέναλτι του Ιωαννίδη, μειώνοντας και διαμορφώνοντας το 2-1. Σκορ με το οποίο επήλθε ισορροπία (με βάση και το 1-0 της Λεωφόρου) μέχρι το φινάλε της παράτασης.

Με γκολ από τα… αποδυτήρια, χωρίς καν να συμπληρωθεί ενάμισι λεπτό αγώνα, ο Παναθηναϊκός αιφνιδιάστηκε και βρέθηκε πίσω στο σκορ (1-0) με πλασέ του Ομπαμεγιάνγκ. Πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο ο Ομπαμεγιάνγκ με προβολή διαμόρφωσε στο χειρότερο δυνατό σημείο για το «Τριφύλλι» το 2-0. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ελέγχουν το ματς και ο Γιοβάνοβιτς από μεριάς του άλλαξε πρόσωπα στην 11άδα με στόχο έναν πιο τολμηρό Παναθηναϊκό.

Ετσι, στο τελευταίο 20λεπτο οι μεταμορφωμένοι «πράσινοι» ανέπτυξαν ταχύτητα, πρέσαραν και μάλιστα χάθηκαν σημαντικές στιγμές (76′-77′) με πλασέ του Παλάσιος και κεφαλιά του Γέντβαϊ. Στο 85′ ο Μαντσίνι απείλησε την εστία του Λόπεζ και ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ψάχνει το πολυπόθητο γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση. Και το βρήκε στις καθυστερήσεις, με πέναλτι που καταλογίστηκε σε χέρι του Γκεντουζί και εκτέλεσε άψογα ο Ιωαννίδης για το 2-1.

Ενας ψυχωμένος και ηρωικός Παναθηναϊκός στεκόταν όρθιος, έπαιζε στα ίσα το θηρίο (Μαρσέιγ) στο σπίτι της και έδειχνε ικανός για την υπέρβαση, με τις φάσεις να είναι διαδοχικές και τον διαιτητή να συμβουλεύεται συνολικά στο παιχνίδι δύο φορές το VAR. Ετσι οι διαφορές λύθηκαν στα πέναλτι. Στη ψυχοφθόρα διαδικασία ευστόχησαν για τον Παναθηναϊκό κατά σειρά οι Ιωαννίδης, Μπερνάρ, Κλεϊνχέισλερ, Παλάσιος, Μλαντένοβιτς, ενώ για τη Μαρσέιγ εκτέλεσαν οι Γκεντουζί (απόκρουση), Βερετού, Σαρ, Βιτίνια.

Διαιτητής: Μάικλ Ολιβερ (Αγγλία).

ΜΑΡΣΕΪΓ (Μαρθελίνο): Λόπεζ (120′ Μπλάνκο), Κλάους, Ζιγκό, Μπεμπά, Λόντι, Σαρ, Ρονζιέ, Βερετού, Ουνάχι (59′ Aρίτ), Εντιαγέ (68′ Γκεντουζί), Ομπαμεγιάνγκ (80′ Βιτίνια).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (70′ Μλαντένοβιτς), Πέρεθ, Βιλένα (70′ Τσέριν), Μαντσίνι (106′ Κλεϊνχέισλερ), Τζούρισιτς (63′ Μπερνάρ), Βέρμπιτς (46′ Παλάσιος), Σπόραρ (63′ Ιωαννίδης).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα