ΑΕΚ: Θρίαμβος στο Ζάγκρεμπ σε βαρύ κλίμα

Η «Ενωση» με ανατροπή επικράτησε 1-2 της Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ και θα καθαρίσει την πρόκριση στην «Αγια-Σοφιά»

Της… έκλεισε το σπίτι και τελειώνει τη δουλειά στη Νέα Φιλαδέλφεια! Με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ανέτρεψε το 1-0 του πρώτου μέρους και με το 2-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο «Μάξιμιρ» βρίσκεται πιο κοντά στο όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Τσούμπερ και Γαλανόπουλος υπέγραψαν τον θρίαμβο της «Ενωσης», που θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλο γκολ και να πάει πιο άνετη στη ρεβάνς της «Αγια-Σοφιάς» το ερχόμενο Σάββατο. Σημασία έχει πως ο δρόμος για τα πλέι οφ είναι ορθάνοιχτος.

Με μαύρα περιβραχιόνια για τον αδικοχαμένο Μιχάλη Κατσουρή αγωνίστηκε η «Ενωση». Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ομάδα δίχως εκπλήξεις, ξεκινώντας βασικό τον Βίντα και προτιμώντας τον Σιντιμπέ για να καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας. Οι Κροάτες μπήκαν δυνατά και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν. Οι «κιτρινόμαυροι» αντεπεξήλθαν στην πίεση, ισορρόπησαν μετά το 10λεπτο και έχασαν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ με τον Λιβάι Γκαρσία, ύστερα από έξοχη πάσα του Τσούμπερ, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει από πλεονεκτική θέση τον Λιβάκοβιτς στο 16′.

Στη συνέχεια ο Στάνκοβιτς είπε «όχι» σε Πέτκοβιτς (20′) και Σπίκιτς (32′), όμως δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην εκτέλεση φάουλ του Μπουλάτ, που έκανε το 1-0 για την Ντιναμό στο 39′. Στην «Ενωση» ωστόσο «βράζουν», μια και θεωρούν πως δεν υπήρξε παράβαση, ενώ στην προηγούμενη φάση ο διαιτητής και ο βοηθός του είχαν κλείσει τα μάτια σε καθαρό φάουλ στον Λιβάι Γκαρσία, που έβγαινε μόνος από τα δεξιά. Μάλιστα αποβλήθηκε για διαμαρτυρία ο γυμναστής της ομάδας Γκίντο Μπονίνι. Στο 45’+2′ η Ντιναμό άγγιξε και δεύτερο γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Αλμέιδα μπήκαν πιο αποφασιστικά, βρήκαν ρυθμό και έφτασαν στην ισοφάριση με τον εκ των κορυφαίων Τσούμπερ, έπειτα από πίεση ψηλά, έξοχη ενέργειά του και πλασέ στο 59ο λεπτό. Ο «Δικέφαλος» στη συνέχεια επαναπαύτηκε για λίγα λεπτά, όμως δεν πλήρωσε το κενό διάστημα που είχε, με τους Κροάτες να έχουν δύο σημαντικές ευκαιρίες: το σουτ του Μπουλάτ που εξουδετέρωσε ο Στάνκοβιτς στο 62′ και την κεφαλιά του Εμρέλι που σταμάτησε στο δοκάρι στο 63′. Η ΑΕΚ σοβαρεύτηκε και πίεσε και για δεύτερο τέρμα. Στο 68′ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σιντιμπέ, ενώ στο 72′ δεν μέτρησε γκολ του Πινέδα, ο οποίος ήταν εκτεθειμένος για… λίγα εκατοστά. Δεν το έβαλαν όμως κάτω οι «κιτρινόμαυροι». Προειδοποίησαν στο 85′ με το σουτ του Γκαρσία που εξουδετέρωσε ο Λιβάκοβιτς, για να κάνουν την ανατροπή με τρεις παίκτες που επιστράτευσε από τον πάγκο ο Αλμέιδα, συγκεκριμένα τους Αραούχο, Πισάρο, Γαλανόπουλο και σκόρερ τον τελευταίο στο 90′. Μάλιστα, η ΑΕΚ έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες με τους Αμραμπατ και Βίντα (δύο) και για τρίτο τέρμα στις καθυστερήσεις.

Διαιτητής: Ζοάο Πινέιρο (Πορτογαλία).

ΝΤ. ΖΑΓΚΡΕΜΠ: (Ιγκόρ Μπίστσαν): Λιβάκοβιτς, Μοχαράμνι, Ριστόβσκι, Σούταλ, Λιούμπιτσιτς, Μίσιτς (84′ Κανέκο), Μπουλάτ (72′ Σούτσιτς), Μιχαϊλιτσένκο, Ιβάνουσετς (72′ Μπατούρινα), Σπίκιτς (46′ Εμρέλι), Πέτκοβιτς.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Ελίασον (55′ Αμραμπατ), Γιόνσον (67′ Γαλανόπουλος), Σιμάνσκι (83′ Μάνταλος), Πινέδα (83′ Πισάρο), Τσούμπερ (83′ Αραούχο), Γκαρσία.


Η νίκη και το γκολ που ήταν για τον Μιχάλη

Αφιερωμένη στον αδικοχαμένο Μιχάλη Κατσουρή ήταν η χθεσινή νίκη της ΑΕΚ. Ο «χρυσός» σκόρερ της «Ενωσης» Κώστας Γαλανόπουλος (φωτό κάτω) μετά το φανταστικό τελείωμα στο σουτ στην κίνηση, με το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο 90ό λεπτό, έβγαλε το μαύρο περιβραχιόνιο και το ύψωσε με νόημα προς την εξέδρα των Bad Blue Boys που εμπλέκονται άμεσα στη δολοφονική επίθεση του 29χρονου οπαδού του «Δικεφάλου» πριν από μία εβδομάδα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Από το πρωί που ξύπνησα είχα προαίσθημα ότι αν παίξω, θα βάλω γκολ. Δεν ήξερα πώς να πανηγυρίσω. Αυτό που έκανα δεν το έκανα ούτε για να προκαλέσω τους φιλάθλους. Νομίζω ότι ήταν το ελάχιστο που μπορούσα να κάνω σαν ποδοσφαιριστής» τόνισε μετά το τέλος του ματς ο Γαλανόπουλος. Ακόμη όμως και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, που φορούσε ο Σιμάνσκι, ήταν αφιερωμένο στον Μιχάλη, έχοντας πάνω το αρχικό γράμμα του ονόματός του. Απαντες εξάλλου στην ομάδα είχαν δώσει όρκο για κατάθεση ψυχής στο «Μάξιμιρ» και τελικά κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, την οποία, όπως είχε τονίσει ο Ματίας Αλμέιδα πριν από τη σέντρα, ήθελαν διακαώς για να την αφιερώσουν στην οικογένεια του Μιχάλη Κατσουρή. Μάλιστα, ο κόουτς της «Ενωσης» δεν πανηγύρισε τη νίκη ως ένδειξη σεβασμού και πένθους!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα