Αγχωτική αρχή

Ο Ολυμπιακός δύσκολα 2-0 τον Πανσερραϊκό που έπαιζε με 10 παίκτες από το 4′ και έχασε και πέναλτι στο 54′

Νίκη με 2-0 και καρδιοχτύπι για τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας. Ο «ερυθρόλευκοι» ζορίστηκαν απέναντι στον νεοφώτιστο Πανσερραϊκό, που έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 4′ και έχασε πέναλτι (54′), δείχνοντας στο άδειο λόγω τιμωρίας «Γ. Καραϊσκάκης» πως θέλουν ακόμη δουλειά για να «δέσουν»…

  • Από τον Χάρη Δάντση

Με πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι της περασμένης εβδομάδας στο Βέλγιο κόντρα στην Γκενκ παρέταξε την ομάδα του Πειραιά ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ξεκινώντας τους Ντόη, Ραμόν, Αλεξανδρόπουλο, Μπιέλ, Ελ Αραμπί αντί των Φρέιρε, Κίνι, Ιμπόρα, Φορτούνη και Ελ Κααμπί. Από την άλλη ο Πάμπλο Γκαρσία κατέβασε τα «λιοντάρια» στην επιστροφή τους στα μεγάλα σαλόνια, ύστερα από σχεδόν 12 χρόνια, με 4-2-3-1, αλλά το πλάνο του πήγε… περίπατο με το «καλησπέρα».

Μόλις στο 4ο λεπτό και αφού ο Παπαδόπουλος κλήθηκε να δει τη φάση στο VAR, αποβλήθηκε ο βασικός κεντρικός αμυντικός των Σερραίων Χάγεκ, που ανέτρεψε (ως τελευταίος παίκτης) εκτός περιοχής τον Μπιέλ. Με αριθμητικό πλεονέκτημα οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν φάσεις, με τους Καρβάλιο (δοκάρι στο 9′), Μασούρα, Μπιέλ και Ελ Αραμπί, αλλά δεν τις αξιοποίησαν μένοντας στο «μηδέν». Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν εξαιρετικά στο πρώτο ημίχρονο, δημιουργώντας και «ρήγματα» στην άμυνα των Πειραιωτών.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Μαρτίνεθ προχώρησε σε τριπλή αλλαγή, ρίχνοντας στο χορτάρι τους Κίνι, Ελ Κααμπί αλλά και τον νεοαποκτηθέντα Σκάρπα. Στο 54′ ο Πανσερραϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί, με τον Αλεξιτς να μην αξιοποιεί το πέναλτι που δόθηκε (με VAR) για χέρι του Καμαρά, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι! Ο κόουτς των Πειραιωτών βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα ρίσκαρε ακόμη περισσότερο ρίχνοντας στη μάχη και τον Φορτούνη, από τα πόδια του οποίου ξεκίνησε η φάση του γκολ του Μπιέλ στο 63′, έπειτα από ασίστ του Ροντινέι. Το τελικό 2-0 έγραψε ο Ελ Αραμπί με πέναλτι (το κέρδισε ο Φορτούνης από τον Πεταυράκη) στο 87′.

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ραμόν (46′ Κίνι), Καμαρά (76′ Ιμπόρα), Αλεξανδρόπουλος (58′ Φορτούνης), Καρβάλιο (46′ Σκάρπα), Μασούρας (46′ Ελ Κααμπί), Μπιέλ, Ελ Αραμπί.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Ντανκερλούι, Πηλέας (76′ Μασκανάκης), Πεταυράκης, Χάγεκ, Γκοτζαμανίδης, Θυμιάνης, Στάικος (76′ Ουεντραόγκο), Μούργος, Χατζηστραβός, Αλεξιτς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα