Χαλκέντερη η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Αλύγιστη!

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, με «φτερά στα πόδια», πήρε την τρίτη θέση στα 35 χλμ. βάδην του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου της Βουδαπέστης, γράφοντας ιστορία. Αλλωστε, το χάλκινο μετάλλιο αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες διακρίσεις στην καριέρα της και το πρώτο για την Ελλάδα στη διοργάνωση.

Η 39χρονη αθλήτρια του Μπρεντ Βάλανς πραγματοποίησε εξαιρετική κούρσα και έδειξε από τα πρώτα χιλιόμετρα πως ήθελε και μπορούσε να βρεθεί στο βάθρο. Μετά το 22ο, η Ισπανίδα Πέρεζ και η Περουβιανή Γκαρσία «κλείδωσαν» την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα, ενώ η Ντρισμπιώτη από το 27ο χλμ. και μετά «έκλεισε θέση» για το βάθρο και, εν μέσω αποθέωσης από τους πολλούς Ελληνες που βρέθηκαν στην πλατεία Ηρώων, τερμάτισε 3η με χρόνο 2.43.22. Οι στιγμές που ακολούθησαν μετά τον εντυπωσιακό αγώνα της, κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες (ζέστη και υγρασία), ήταν συγκλονιστικές.

Οπως και στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου (όπου είχε κάνει το νταμπλ, κατακτώντας χρυσό στα 20 και τα 35 χλμ.), έτσι και στη Βουδαπέστη τερμάτισε αγκαλιά με την ελληνική σημαία. Στη συνέχεια γονάτισε και λύγισε από συγκίνηση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα